Adrián: Här älskar alla fotboll

Bild till nyheten Adrián: Här älskar alla fotboll
Adrián berättar om hur han ser på Liverpool som fotbollsstad.

Liverpools spanske målvakt Adrián har nu varit i klubben i åtta månader och har hunnit finna sig tillrätta både i laget och i staden.

– Liverpool påminner mig faktiskt mycket om Sevilla (Adriáns födelseort) eftersom att det finns två stora lag i ligan. Där är det Real Betis och Sevilla, här är det Everton och Liverpool. Även här älskar alla fotboll, säger målvakten till Liverpoolfc.com.

– Det är verkligen en fotbollsstad, varje helg spelar ett lag här, vilket är härligt. Det är en bra atmosfär och jag och min familj trivs verkligen med att bo här.

– Innan jag kom hit till Liverpool bodde jag i London. Ja, det är olika typer av städer, här känns det mer som en familj för mig. Folket står närmare varandra här. De gillar att prata med en och ställa frågor alla möjliga saker.

 

Att det blev en flytt till just Liverpool var i somras inte helt självklart. Efter att ha lämnat West Ham hade målvakten flera olika alternativ.

– Jag visste att jag skulle lämna West Ham och vi hade intresse från lite olika klubbar.

– Vi visste att jag skulle behöva vänta till säsongen var avslutad. Mitt kontrakt löpte ut 30 juni och efter det började jag leta efter en ny klubb. 

– Vi hade erbjudanden att gå tillbaka till Spanien, men också erbjudanden från länder som Turkiet, Mexiko och Saudi Arabien. Jag hade dock en känsla av att ett bättre erbjudande skulle komma. 

– Jag avvaktade och fick därför lov att starta en egen försäsong i Sevilla. Jag har en bra relation med min tidigare målvaktstränare i Real Betis, så jag ringde och sa "lyssna, jag måste bli fit. Vi måste träna så hårt vi bara kan för att jag ska vara redo att skriva på för någon."

– Så i juli tränade vi för oss själva på en träningsplan som tillhör ett lag i tredjedivisionen - Union Deportiva Pilas. De gav mig tillgång till deras anläggning och lät mig träna där varje dag. 

Efter många och långa samtal med sin agent dök tillslut det erbjudande som Adrián hade väntat på upp - Liverpool var intresserade.

– Det var någon från klubben som ringde min agent. Sedan fick jag höra "Liverpool har ringt".

– Jag sa "Okej, låt höra." Det var erbjudandet jag hade väntat på, jag ville till en storklubb. Inom 48 timmar hade vi skrivit på allt. Jag åkte till London och gjorde en läkarundersökning och var här 5 augusti.

Bara fyra dagar senare skulle han debutera på Anfield. I ligapremiären mot Norwich tvingades Alisson Becker lämna planen på grund av skada. 

– Nu när jag har haft tid att tänka tillbaka på det så inser jag hur viktig den försäsongen som jag genomförde på egen hand var. Tänk om jag inte hade varit tillräckligt fit när jag behövdes på fredagen? 

– Det var självklart en oturlig skada för Ali, men det är så livet som målvakt fungerar ibland. Det gäller att vara redo när chansen kommer - den fredagen var jag mer än redo att visa att jag kunde hjälpa laget.

Därefter väntade en Supercupfinal mot Chelsea där spanjoren klev fram som hjälte i straffläggningen. 

– Om jag ska vara ärlig, om jag fick drömma om hur matchen skulle gå, så skulle den ha slutat precis så! Det var en drömmatch för mig, säger Adrián.

– Det var min första start i Liverpool och jag fick chansen att spela en Supercup-final i Istanbul på en arena full av Liverpoolsupportrar.

Att han hade is i magen under sommaren och väntade på det rätta erbjudandet är han mycket nöjd över idag.

– Klubben har helt klart överträffat mina förväntningar.

– Att jag gick hit var det perfekta beslutet. Jag kom till världens bästa lag. Jag är väldigt glad att jag fattade det beslutet och att jag hade tålamod under sommaren.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer