– Nunez! Nunez! Nunez!

Bild till nyheten – Nunez! Nunez! Nunez!
Alisson är överlycklig över det faktum att Darwin Nunez blev matchvinnare mot Newcastle.

Målvakten spelade själv en avgörande roll i 2-1-segern mot Newcastle genom flera fina räddningar varav en av yppersta världsklass vid ställningen 1-0 till "Skatorna". Då han ombads summera kvällen på St James' Park ville han dock fokusera på inhopparen Darwin Nunez som slog till två gånger om i slutskedet av matchen.

– Nunez! Nunez! Nunez! Ja, Darwin. Jag tycker att vi måste prata om honom, han gjorde två fantastiska mål. Det var inte några lätta avslut, men han gjorde det fantastiskt. Han gjorde det dock inte ensam, jag tycker att hela lagets insats var "wow", det var en fantastisk insats med en man kort, sa målvakten till Liverpoolfc.com.

– Det var tufft mentalt, det var en svår utmaning att fortsätta att tro på det. Vi sa i halvtid att vi måste tro på att vi kan göra någonting i andra halvlek och det visade vi att vi kunde göra.

Att vändningen överhuvudtaget var möjlig att genomföra berodde mycket på Alissons fina målvaktsspel matchen igenom.

– Jag har varit med tillräckligt länge nu för att veta att en riktigt bra räddning kan ge en positiv skjuts för laget. Men ibland gör man en bra räddning så händer det ändå någonting negativt. Allt kan hända inom fotbollen. Jag försökte bara vara fokuserad på nästa boll och att hjälpa laget.

– Det var ingen lätt dag, inte för mig men inte heller för laget. Vi släppte in ett tidigt mål, vi fick en utvisning. Det var tufft att spela så under lång tid, men laget gjorde det fantastiskt. Jag tycker att det var en av de bästa insatserna vi har gjort under de senaste månaderna, kanske senaste året. 

– Vi måste ta med oss den här viljan, passionen och sammanhållningen till de kommande matcherna.

Alisson fick en fråga om han trodde att de två målen kan komma att visa sig vara en stor händelse för Nunez Liverpoolkarriär.

– Den här killen är fantastisk. Han har stora förväntningar på sig, från supportrar, från alla, lagkamrater, staben, alla, det är så eftersom att han är så bra. Han är fantastisk och har en enorm potential.

– Men han är fortfarande ung och han behöver tid. Vi måste ha tålamod och stötta honom på ett sätt som gör att han verkligen känner att vi står bakom honom.

– Vi finns där för honom i alla stunder, även de jobbiga. Sydamerikanerna finns där för honom, alla lagkamrater finns där för honom. Jag ser att supportrarna älskar honom också. När han kommer in på planen så ropar de hans namn direkt: "Nunez! Nunez!". Vi har skämtat lite med honom om det, men om jag ska vara allvarlig så säger jag ofta till honom att supportrarna älskar honom och att de vill att han ska göra det bra.

– Jag tycker att han visar prov på tålamod. Men den här killen har en eld inom sig, han vill spela mer, vara avgörande för laget, inte alls på ett själviskt sätt, men han vill verkligen hjälpa laget att vinna matcher och titlar. Det är den mentaliteten han har, han brinner verkligen och jag hoppas att han kan fortsätta att prestera så här framöver.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bli medlem/abonnera på LFC.se
- 299 kr/år (25 kr/månad eller 0,82 öre/dag)
- 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer