📌 Facts & Stats: "Målgaranti" på Craven Cottage

Bild till nyheten 📌 Facts & Stats: "Målgaranti" på Craven Cottage
Liverpool har haft problem med målskyttet på slutet, men när de möter just Fulham på bortaplan brukar det bli mål i matcherna. Här är ett gäng intressanta fakta inför söndagens match i London.

För Liverpool är det efter uttåget ur Europa League nu fullt fokus på Premier League och titelracet som gäller. De har sex matcher kvar att spela och den första är mot Marco Silvas Fulham på Craven Cottage.

– I ligaspelet har Liverpool vunnit 20, kryssat sex och förlorat sju av sina matcher mot Fulham. 

– Det här är det fjärde mötet lagen emellan denna säsong. Liverpool tog en dramatisk 4-3-seger på Anfield i Premier League i december och gick vidare från dubbelmötet i Ligacupsemifinalen efter en seger och ett kryss.

– Jürgen Klopps lag är obesegrade i de sex senaste besöken på Craven Cottage, varav fem i ligan. 

– Liverpool har dock inte hållit nollan i någon av de åtta senaste ligamatcherna mot Fulham på bortaplan. Senast de lyckades var 2009, då sköt Yossi Benayoun hem segern i den 92:a minuten.

– Mohamed Salah har gjort fyra mål på sju framträdanden mot Fulham. Förra säsongen gjorde han mål i båda ligamatcherna.

– Endast Martin Ödegaard (68) och Bruno Fernandes (59) har skapat fler chanser i öppet spel i ligan än Salah denna säsong (58). 

– Inte sedan i april 1963 har lagen spelat en mållös kryssmatch mot varandra på Craven Cottage – nästan 61 år sedan på matchdagen.

– Liverpool har gjort mål i 19 raka bortamatcher i ligan, det är den längsta sviten av alla lag. I ligasammanhang har de haft en längre svit endast en gång tidigare – de gjorde mål i 21 raka bortamatcher under perioden februari 1955 och februari 1956.

– The Reds har inte förlorat någon av de sju matcher de spelat på matchdagens datum – och endast en av de senaste 12, mot Leicester 1999.

– Tre Liverpoolspelare har gjort ett hattrick mot Fulham: Daniel Sturridge i maj 2013, Maxi Rodriguez i maj 2011 och Billy Liddell i september 1954.

– Harvey Elliott blev den yngste Premier League-spelaren någonsin – 16 år och 30 dagar – när han för Fulham gjorde ett framträdande mot Wolverhampton 2019.

– Fulham har redan vunnit nio hemmamatcher i ligan denna säsong – det är den högsta siffran sedan de nådde 10 säsongen 2011/12.

– Londonlagets Rodrigo Muniz har gjort sex mål på de fem senaste hemmamatcherna och är lagets bäste målskytt i ligan med åtta fullträffar.

– Fulham har vunnit endast en av de 11 senaste ligamatcherna mot Liverpool. Den segern kom på Anfield i mars 2021. 

– Fulham har gjort 49 ligamål denna säsong. Förra säsongen gjorde de 55. Senast som laget gjorde 50 mål eller fler i två raka Premier League-säsonger var 2003/04 (52) och 2004/05 (52). 

– Efter 1-0-förlusten mot Crystal Palace senast så ska Liverpool försöka att undvika att förlora två raka ligamatcher för första gången sedan i april förra året. De har förlorat två av fem ligamatcher i London denna säsong.

Källa: Liverpoolfc.com, BBC

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer