📹 Senaste nytt inför Tottenham – med Klopp i högform!

Bild till nyheten 📹 Senaste nytt inför Tottenham – med Klopp i högform!

Inför matchen mot Tottenham gav en frispråkig Jürgen Klopp ett gäng kängor till tv-bolagen och de som är ansvariga för spelschemat. Han pratade även om tjafset med Mo Salah och vad som krävs för att vinna på söndag.

Klopp om säkrat Champions League-spel:

– Tack! Det kändes bra igår. Jag är väldigt glad. 

– Idag pratar vi om att kvalificera sig med tre omgångar kvar, det är en bedrift efter förra säsongen. Det kanske inte känns så för alla, men för mig är det så. Perspektiven kan förändras under säsongens gång. Ett tag såg det ut som att vi kunde gå hela vägen eller åtminstone vara med i racet längre, det var helt klart möjligt. Det ville sig inte. Men det blir nog tredjeplats, efter lag som gör det väldigt bra, jag vet att det fortfarande finns en chans matematiskt men inte ens ni... eller förväntar ni er att jag ska säga: "Nej, nej, det är inte över!" Det är inte över, men det ser ut så.

– Pressen är borta nu. Det vore härligt om vi kunde spela väldigt bra fotboll igen. Vi har varit väldigt spända under de senaste veckorna, det har varit intensivt. Det fungerade inte jättebra för oss efter en lång säsong. Som jag sa, går man tillbaka till starten av säsongen, ingen visste... eller alla visste hur viktigt det var att kvalificera sig för Champions League igen. Vi gjorde det. Det är superviktigt för klubbens framtid.

Om bråket med Salah är ett tecken på frustration:

– Det är helt löst. Det är inga problem. Om vi inte hade känt varandra så länge så kanske vi inte hade vetat hur vi skulle hantera det, men vi har känt varandra så länge och respekterar varandra så mycket. Det är inga problem. Jag tycker att vi har rätt att hantera sådana här situationer helt utan tanke på förväntningarna utifrån. Det är ingen fara. Det är ingenting längre.

– Generellt sett så hade den bästa situationen varit att alla är på strålande humör, vi vinner matcher och gör många mål. Då hade nog inte situationen uppstått eftersom Mo nog inte hade varit på bänken till att börja med. Så det är klart att det hänger ihop.

Om Salah kommer starta:

– Åh, nu är det bara tre matcher kvar så jag ändrar mina rutiner helt och hållet! Vill du ha hela elvan? 

Om Bradley, Jota och Van Dijk:

– Diogo är inte i lagträning ännu, Connor är det. Virgil var det inte. Han kommer troligtvis vara med på delar av lagträningen idag, så vi får se vad vi kan göra. Det är allt.

Om hur mycket en vecka utan match har hjälpt:

– Enormt. Grabbarna hade några dagar ledigt, det är jätteviktigt. Vi kunde träna på riktigt igen, det är knappt så att någon är van vid det längre. Som jag sa redan första dagen tror jag: träning hjälper både duktiga managers och duktiga spelare enormt mycket. Jag hoppas vi kan se det. Vi får se. 

– Generellt sett så är det ett intressant ämne. Nu när jag är på väg bort kunde jag inte bry mig mindre om vad ni skriver om det. Men Aston Villa förlorade med 4-2 igår och om de åker ur skulle det betyda att inget engelskt lag når en final i Europa. Ni kommer behöva fortsätta att prata om det om inte intensiteten för spelarna minskas.

– Om man tolkar det faktum att inget engelskt lag når en final som att alla underpresterade, det kan definitivt vara så i stunder så som vi mot Atalanta, men generellt, fotbollsspelare i England, Premier League... jag ser mycket fotboll och Premier League är världens bästa liga. Den är inte överskattad, spelarna är slutkörda. Så enkelt är det. 

– Nästa säsong är det tre matcher till i Champions League och man tar bort, vad är det, en semifinalmatch i Ligacupen och diskussionen ni tillåter... "Ni kan inte ta bort de här matcherna, de är viktiga!" Må så vara, men man kan inte få med allt hela tiden. Jag hade en diskussion med en av era kollegor, från min favoritkanal som jag definitivt aldrig kommer att titta på igen, TNT. Man får alltid höra: "Ja, men ni får ju betalt." Jag ser det inte så, det är tvärtom, fotbollen betalar dem. De sänder, de levererar, men det är inte så att TNT eller Sky gör det exceptionellt bra och kan betala er alla. De måste bli en del av fotbollen igen och inte bara de som kramar ut allting ur den. Ett litet råd från en gammal man på väg bort. 

– Jag kommer att titta på mycket fotboll, men inte allting. Folk kan överleva utan matchdagar lite då och då. Definitivt. City och Arsenal, att de åker ur i kvartsfinal, det är inte en rättvis bild av... att vi åker ur i kvartsfinal, det är inte en rättvis bild av kvaliteten. Det var bara att vi inte kunde leverera den dagen. Andra länder har väldigit bra lag – det råder det inga tvivel om. Men det är ett tecken. För några år sedan tror jag att vi hade fyra engelska lag i kvartsfinal och då tar vi det och säger: "Ja, det är kvaliteten i Premier League, låt oss göra ännu mer." Men man måste förändra det tankesättet. Så är det. 

– Jag pratar inte om det här för något av våra resultat. Det är ett generellt problem. Att de vågar schemalägga torsdag, söndag, onsdag, lördag lunchmatch – det är kriminellt! Jag trodde faktiskt att Amnesty International skulle kontakta dem! Någon sitter där och... jag hade så gärna varit på det mötet där någon säger "Liverpool 13:30" och hela rummet börjar skratta. "Igen?" Jag hade gärna varit där. 

– Jag såg en statistik om att det lag i världen som har kortast tid mellan match: Liverpool FC. Och jag står där och skriker om att de måste ge mer, kämpa hårdare. I hela världen – kortast tid mellan. Det är galet. Men de är fortfarande glada. 

Om Tottenham: 

– Vi förväntar oss en bra match. Jag såg matchen igår och tänkte att de satte Chelsea under press, men Chelsea gjorde mål i rätt stunder. Chelsea gjorde det inte dåligt, verkligen inte. Om man inte försvarar Tottenham ordentligt kommer de att skada dig. 

– De har alternativ att göra förändringar. Startar Son på kanten eller längst fram? Jag kan förstå om de känner att det inte är bästa perioden med tanke på deras egna förväntningar, men kan kan se en tydlig spelidé som de hållit fast vid. Vi måste vara beredda på det och försvara väldigt kompakt. Om man inte gör det så spelar de igenom.

– Jag vill inte göra en jättestor sak av det, men jag kan inte heller släppa förra matchen mot Tottenham. Det är så udda. För någon dag sedan hörde jag att, i en match jag inte gillade till att börja med, mot Everton, så stod Simon Hooper bredvid mig och jag kunde inte släppa tanken, att han var domare den kvällen. Nu möter vi Tottenham, det var såklart inte deras fel, de spelade bara matchen, men jag hade gillat att vinna matchen av 500 anledningar – att vi förlorade där och hur det gick till är en av dem.

Om att jobba med spelarnas självförtroende:

– Det är en utmaning. Känslorna är alltid heta direkt efter match, sedan trappas det ned steg för steg. Verkligheten är att det kommer nya matcher hela tiden, nya lägen. Att hitta självförtroendet igen, att hitta flytet igen, det är den största utmaningen för alla människor. På de bra dagarna känns det fantastiskt, på de mindre bra dagarna är känslan en annan. Skillnaden för fotbollsspelare är att de ständigt har en kamera i ansiktet. 

– Vi ska ge det ett försök. Men man löser inte problemet genom att prata om det hela tiden: "Det är inte bra nog!" Man försöker bara erbjuda lösningar så att saker kan hända naturligt igen. 

Om näst sista matchen på Anfield: 

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har inte tänkt på det så mycket. Jag måste signera så mycket saker nu, efter nio år och nu vill de ha tröjan signerad! Så det är arbetsbördan i det här! Att vara runt laget, göra det man gör, det är det stora såklart. Nu när jag träffar folk, igår var det några från LFC Foundation, då tar man farväl och man inser situationen. Det är känslosamt. Jag vet att det kommer att vara känslosamt sista matchen. 

– Jag kommer sitta på bussen på söndag och jag vet att jag kommer vara hundra procent fokuserad på matchen. Jag tror att det kan bli svårt i sista matchen. Men jag kommer inte åka till Aston Villa och tänka: "Oj, nu är det sista gången här." Jag är inte sådan. Om jag hade velat ha det under en längre tid hade jag kunnat få det. Det är ett beslut. Jag känner att det är rätt.

Om han funderat på ett jobb "bakom kulisserna" inom fotbollen:

– Jag fick ett pris igår från PFA! Jag tror det var för att jag har stått upp för spelarna. Nej, jag har inte tänkt på det. Men de kommer behöva folk i en "normal" ålder som känner till verksamheten. Men tänk om jag blev FIFA-president! Det är väl välbetalt, det är därför de vill göra det. Inte den officiella delen av det såklart! Men det verkar som man kan hitta bra lösningar. Nej, jag tror inte jag kommer spendera mitt liv på sådana saker. En person kan inte lösa allt så länge alla andra tänker: "Äh, de tjänar miljoner, kör på." 

– Det är inte planen.

Om vikten av att behålla Salah för den nye tränaren:

– Ni alla måste vänja er vid att sådana ämnen inte är för mig att prata om längre. Mo, som jag sagt tidigare, han är en fantastisk spelare. Jag tror inte jag bör prata om det. Andra kommer att bestämma det, Mo också. Jag ska nog inte prata om klubbens framtid, jag försöker bara hjälpa till att lägga grunden för den. Sådana här beslut kommer fattas av andra.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer