Liverpool har egentligen 20 ligatitlar...

Bild till nyheten Liverpool har egentligen 20 ligatitlar...
Manchester United har sorgligt nog passerat oss med 19 ligatitlar.
Men ska sanningen fram har alla räknat fel.
Liverpool FC ståtar nämligen med 20 ligatitlar...

Som alla vet har Liverpool FC spelat hem 18 officiella ligatitlar under Football Association, engelska fotbollsförbundets flagga. Men faktum är att det e g e n t l i g e n handlar det om 20 titlar.

Liverpool har nämligen vunnit ligan ytterligare två gånger. Det skedde under första (1914-18) och andra (1939-45) världskriget,då FA lade den officiella ligaverksamheten på is för att proffsen skulle försvara Union Jack.

Till saken hör att det finns ett flertal klubbar i England som har börjat inkludera de gamla "krigstitlarna" på meritlistorna.

Kanske hög tid att Liverpool också räknar in dessa? I så fall passerar vi Man United igen.

I klubbens museum på Anfield finns en ligatrofé från säsongen 1942/43, då Liverpool segrade i North Championship. Under kriget organiserades en norr och söderliga för att klubbarna skulle slippa resorna. Man halverade också spelschemat eftersom det fanns en rädsla för att Nazi-Tyskland skulle invadera och man var osäker på om det skulle gå att fullfölja en hel säsong.

Trofén är visserligen ganska liten och obetydlig eftersom resurserna var knappa på den tiden, men den var ändå mycket åtråvärd bland de professionella spelare som blev indragna i kriget.

18 officiella titlar, 2 inofficiella.

Det är väl upp till var och en hur man vill räkna...

På bilden: Ronnie Rosentahl, Ian Rush, Ronnie Whelan, Alan Hansen och John Barnes med  gamla "Old Lady" som Liverpool tog hem 18 gånger, senast 1990. Trofén står för alltid i Liverpools museum på Anfield.



3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer