​Meslier slog räddningsrekord

Bild till nyheten ​Meslier slog räddningsrekord
Under säsongen 2022/23 har ingen målvakt i Premier League har gjort fler räddningar i en och samma match än vad Illan Meslier gjorde i Leeds 2-1-seger mot The Reds.

Även om Liverpool var långt ifrån sin högstanivå när Leeds gästade Anfield skapade de tillräckligt med chanser för att vinna matchen. Just det faktum att laget inte tog vara på chanserna var något som bland annat Trent Alexander-Arnold lyfte i en intervju efter förlusten.

En stor anledning till att målchanserna inte resulterade i fler än ett mål för Liverpool var Leeds-målvakten Illan Meslier som storspelade. Han gjorde totalt nio räddningar vilket är flest räddningar i en match än någon annan målvakt lyckats med i Premier League den här säsongen.

Sju av räddningarna kom under den sista halvtimmen när Liverpool lyckades etablera lite offensivt tryck i jakten på ett segermål. Både Darwin Nunez och Roberto Firmino hade jättelägen att hitta nätet men stoppades av Meslier.

Leeds löpte mer

En annan statistik som lyfts fram efter matchen är den som visar hur långt de båda lagen löpte. Leeds sprang totalt 122 kilometer medan Liverpool nådde upp till endast 111 kilometer.

Många har i media och på sociala medier påpekat att Leeds såg ut att vara det hungrigare laget på Anfield och löpstatistiken stärker den bilden även om det är värt att notera att Liverpool hade 69 procent bollinnehav i matchen vilket kan vara en förklaring till varför Jesse Marschs mannar löpte mer.

Ett större problem än löpmetrarna i just denna match var kanske Liverpools oförmåga att utnyttja det stora bollinnehav de hade. Jürgen Klopp pratade efter matchen om att laget misslyckades att på allvar kontrollera matchen vilket gav gästerna ett flertal omställningsmöjligheter.

Källa: Thisisanfield.com.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer