​Gomez ser Trent-kritiken som orättvis

Bild till nyheten ​Gomez ser Trent-kritiken som orättvis
Trent Alexander-Arnold har tvingats utstå massiv kritik under hösten. Joe Gomez tar sin lagkamrat i försvar och pekar på lagets kollektiva ansvar.

Liverpools insatser och resultat har under hösten varit långt ifrån vad som förväntas av dem vilket lett till att kritiska röster höjts både mot laget i stort men också mot enskilda spelare.

En spelare som kanske stått allra mest i fokus är Trent Alexander-Arnold. I matchprogrammet till tisdagens match mot Napoli tog Joe Gomez upp just detta.

– Trent är nog en av de mest ödmjuka personer som finns. Han är verkligen en konsekvent karaktär. Jag kan inte sätta mig in i hans situation och känna vad han känner eller se det ur hans perspektiv, men den (kritiken) är en konsekvens av hur bra spelare han är och allt han har uppnått trots sin unga ålder.

– Ibland känns det inte rättvist, men det är väl en del av fotbollen antar jag. Trent ger allt varje dag och tar kontroll över det han kan kontrollera.

– Det är en självklarhet att han försöker att prestera så bra som möjligt för laget. Det är vad han jobbar för varje vecka, men som spelare kan man inte kontrollera vad andra säger om en.

– Han försöker självklart prestera på topp, men som person och utanför planen är han verkligen sig själv. Han ger allt varje dag och har inte börjat hänga med huvudet och oroa sig.

Kollektivt defensivt ansvar

Kritiken mot Alexander-Arnold har huvudsakligen handlat om hans defensiva insatser. Liverpool har varit betydligt mer sårbara defensivt under denna säsong men enligt Gomez handlar det om ett kollektivt ansvar.

– Vårt ansvar är att försvara. Intensiteten och vår spelstil är tydligare längre upp i planen. Problemet ligger inte hos individuella spelare eller enbart backlinjen. Managern trycker på vikten av att vi försvarar oss som ett lag och konsekvenserna av att det inte fungerar syns på resultaten.

Gomez hoppas att laget snabbt ska bli mer jämna när det kommer till att leverera positiva resultat.

– Vi är en del av en resultatbaserad bransch där det handlar om att vinna allt. Det går inte att ha samma känsla efter en oavgjord match som efter en seger.

– Det har varit jobbigt för oss och vi har haft tuffa samtal i omklädningsrummet eftersom vi har vant oss vid att få med oss resultat.

– Det har varit en utmaning, men ingenting går smärtfritt för evigt, vi måste hitta tillbaka till våra grunder och försöka att hitta jämnheten igen.

– Att vinna betyder allt, den vinnarkultur som finns här har gjort att det är svårt att hantera sådana här tyngre perioder. Allt vi önskar som lag är att vinna varje gång vi spelar.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer