– Liverpool försökte sig på Gvardiol i januarifönstret

Bild till nyheten – Liverpool försökte sig på Gvardiol i januarifönstret
Josko Gvardiol förväntas att lämna RB Leipzig till sommaren och den kroatiske mittbacken som spås en lysande framtid bedöms också vara en av de mest eftertraktade spelarna på marknaden. Nu har hävdar Fabrizio Romano att Liverpool gjort ett försök att värva kroaten i januari.

Med sina blott 21 år har Josko Gvardiol redan hunnit göra avtryck i ett VM med sitt Kroatien. I somras rapporterades det flitigt om Chelseas intresse för spelaren och att Gvardiol försökte pressa på för att få till en övergång. Leipzig ska vid dessa tillfällen satt ett tydligt stopp för potentiella övergångar.

Under januarifönstret spekulerades det en del om spelarens framtid och Gvardiol själv uttalade sig om att han önskar att spela i Premier League. Det är ingen hemlighet att Liverpool sedan tidigare har goda relationer med Redbull-klubbarna.

Enligt transfergurun Fabrizio Romano undersökte Liverpool möjligheten till att få till ett avtal för Josko Gvardiol under januari. Samtidigt ska varken Chelsea ha gett upp kampen eller Manchester City nöja sig utan en kamp om spelaren.

– Utifrån vad jag förstår hörde Liverpool av sig till Leipzig i januari för att förstå omständigheterna kring en övergång och det var nästan omöjligt att signera Gvardiol i januari. Men Liverpool har ett intresse för Josko Gvardiol. Han är en spelare de uppskattar, sa Romano på sin Youtube-kanal.

Här kan du se hela utlägget från Romano


Gvardiol skrev under säsongen på ett nytt avtal med Leipzig och det nuvarande kontraktet sträcker sig till och med sommaren 2027. I avtalet ska det ingå en utköpsklausul på £97M, som endast är möjlig att aktivera från sommaren 2024. Det är en hel del som pekar på att Josko Gvardiol kan komma att bli världens dyraste försvarsspelaren när han väl lämnar RB Leipzig.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

🙏

Vi ber om ditt stöd under 2023! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer