Dyche irriterad på domarinsatsen

Bild till nyheten Dyche irriterad på domarinsatsen
Sean Dyche kan inte förstå hur Ibrahima Konaté inte blev utvisad i derbyt. Jürgen Klopp konstaterar också att The Reds hade tur att få spela med 11 man matchen igenom.

Everton tvingades spela stora delar av lördagens Merseysidederby med tio man efter att Ashley Young blivit utvisad till följd av att ha dragit på sig två gula kort. 

Liverpool utnyttjade övertaget till fullo genom att dominera matchen totalt och göra 2-0 vilket räckte till tre välförtjänta poäng. 

Vid ställningen 0-0 uppstod dock en situation som gjorde Evertons manager Sean Dyche rejält irriterad. De blåklädda var i färd att ställa om när Ibrahima Konate, som redan var varnad, satte stopp på anfallet med en foul. Fransmannen klarade sig dock undan ett andra gult kort, något som Dyche är helt oförstående till.

– Det var ett otroligt domslut enligt mig. Jag fick ett gult kort. Det var löjligt. Jag har sett bilderna igen och han (Craig Pawson) behövde bara en sekund på sig för att vara säker på att det inte var ett gult kort. Jag hade blivit förvånad om inte de flesta tycker att det var varning, sa Dyche efter matchen.

– Jag tycker att det är där VAR bör kliva in och säga: "gult, gult, gult". Särskilt i matcher av den här storleken. 

– Men ni vet hur det fungerar. Jag tycker att vi borde ha friheten att prata om domarna men jag vill inte hamna i trubbel. Har det som hände mot Tottenham påverkat honom? Jag tvivlar på det. Han dömde bara det som hände framför honom. 

– Några av de varningar som delades ut och att Konate inte blev varnad, det kan jag inte förstå.

– Vi hade tur

Jürgen Klopp fick också frågor om situationen efter matchen och tysken erkände att de röda hade tur som inte behövde hantera ytterligare en utvisning.

– Jag har sett så många matcher där man får gult kort i sådana situationer. Vi hade tur, det tror jag, sa managern till Bein Sports.

– När vi bytte ut honom så kom Joel in och spelade en fantastisk match. Alla som kom in från bänken spelade väldigt bra.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bli medlem/abonnera på LFC.se
- 299 kr/år (25 kr/månad eller 0,82 öre/dag)
- 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer