Gordon tillbaka när U21 kryssade

Bild till nyheten Gordon tillbaka när U21 kryssade
Kaide Gordon gjorde comeback från skada när Liverpools juniorer tog sig an Benfica hemma på akademin.

Liverpools U21-lag välkomnade Benfica till akademin i Kirkby för den andra gruppspelsmatchen i Premier League International Cup.

Barry Lewtas kunde formera en stark startelva med bland annat Jarell Quansah som en del av mittlåset och Luke Chambers ute till vänster i backlinjen. Jürgen Klopps högra hand Pep Lijnders och utvecklingstränaren Vitor Matos var på plats på akademin och fick se en fysisk kamp mot de portugisiska gästerna.

Liverpool öppnade starkt och hade det mesta av bollinnehavet i matchinledningen även om det var Benfica som skapade de farligaste chanserna. Det var också Benfica som skulle ta ledningen i matchen; efter en halvtimmes spel skruvade Filipe Cruz in ett vackert skott från distans.

Hemmalaget skulle dock replikera snabbt. Fem minuter senare kvittera James McConnell när han nådde högst på en hörna slagen av Mateusz Musialowski. 1-1 stod sig fram till pausvilan och inför den andra halvleken blev både Quansah och Chambers utbytta, kanske en hint om att de är tänkta att vara en del av A-truppen mot Toulouse på torsdag.

I ett försök att få ny fart på offensiven valde Lewats att byta in Kaide Gordon med en dryg halvtimme kvar att spela. Yttern kom tillbaka från en skada som stoppade honom från spel i 19 månader tidigare under hösten men åkte snabbt på ett bakslag, men nu är han alltså tillbaka i spel igen.

Viteszlav Jaros stod för några fina räddningar när Benfica pressade på för ett segermål. Portugiserna höll också tätt vilket gjorde att matchen slutade 1-1.

Liverpool står därmed på en inspelad poäng efter två matcher i grupp C.

Liverpools U21: Jaros; Miles, Quansah (Jonas 46′), Nallo, Chambers (Scanlon 46′) ; McConnell (Pilling 81′), Hill; Kone-Doherty (Gordon 65′), Glatzel (Davidson 90′), Koumas; Musialowski