Rapport: Fem målskyttar och tre poäng!

Bild till nyheten Rapport: Fem målskyttar och tre poäng!

Det blev en behaglig resa mot tre poäng för The Reds när Toulouse kom på besök till Anfield. Wataru Endo fick fira sitt första mål som röd och Ryan Gravenberch nätade igen i matchen som tillslut slutade i en överlägsen 5-1-seger.

SUMMERING:

Liverpool tog kontroll på spelet omedelbart men kunde inte riktigt etablera sig på offensiv tredjedel då skärpan saknades både i passningar och mottagningar under de inledande minuterna.

Skärpa saknades dock inte i den nionde minuten då Diogo Jota vände upp strax utanför mittcirkeln och satte högsta fart mot mål. Trots att han var omringad av tre spelare och stötte på ytterligare två på vägen mot straffområdet tog sig Jota så pass långt att han kunde avlossa ett välplacerat skott som betydde 1-0 för The Reds.

Hemmalaget kunde sånär utöka ledningen några få minuter senare när de båda mittbackarna Joe Gomez och Joel Matip sköt och Toulouse-försvaret blockerade innan ett fint kombinationsspel på små ytor gav Darwin Nunez ett skottläge, men Restes i gästernas mål stod för en fin räddning.

Istället skulle Toulouse kvittera i den 16:e minuten. Thijs Dallinga drog nytta av en misslyckad offsidefälla som gav honom enorma ytor, väl framme vid mål slog anfallaren till med ett distinkt skott och 1-1 var ett faktum.

Det tog några minuter efter kvitteringen för Liverpool att hitta rytmen igen, men efter en knapp halvtimmes spel stod Ryan Gravenberch för en fin individuell prestation där han dribblade sig förbi ett flertal motståndare och tvingade Restes till en fin räddning genom ett hårt, lågt och välplacerat avslut.

I den 30:e minuten fick Wataru Endo fira sitt första mål som Liverpoolspelare! Trent Alexander-Arnold fick bollen utanför straffområdet efter en korthörna och lyfte in den mot japanen som mycket vackert nickade in 2-1.

Det dröjde inte länge innan Nunez också fick fira ett mål. Gravenberch satte fart från mittplanen och kom hela vägen till straffområdet innan han spelade vidare till Curtis Jones vars avslut blockerades. Bollen landade dock hos Nunez som dundrade upp 3-1 i nättaket.

Toulouse hade inte mycket att erbjuda i offensiv väg under slutskedet av den första halvleken och Liverpool kunde med lätthet behålla sin tvåmålsledning fram till paus.

Två minuter in i den andra halvleken stod Caoimhin Kelleher för en felpassning som skulle resultera i ett, nästintill, öppet mål för gästernas Gabriel Suazo. Det enda han behövde göra var att placera bollen bredvid Alexander-Arnold som löpt ned på mållinjen för att täcka, men skottet gick rakt på engelsmannen och den gyllene reduceringschansen gick till spillo.

Toulouse såg heta ut i inledningen av halvleken men efter ungefär tio minuter hade Liverpool återtagit kontrollen.

I den 65:e kom Nunez loss på offensiv planhalva och dribblade sig förbi både den sista försvarsspelaren och målvakten, målet gapade därför öppet men hans avslut träffade stolpen! Anfallaren kunde knappt tro sina ögon och föll till marken i besvikelse, därifrån kunde han se hur Gravenberch tog tag i bollen och placerade in 4-1.

Strax efter målet gjorde Jürgen Klopp sina första byten i matchen. Jarell Quansah, Cody Gakpo och Calum Scanlon kom in istället för Chambers, Alexander-Arnold och Nunez. För Scanlon innebar inhoppet debut för The Reds!

Några minuter senare fick även Gravenberch, som verkligen stod för en imponerande insats, lämna plats för Mohamed Salah.

Ännu en ung talang skulle få göra debut under kvällen: i matchens absoluta slutskede äntrade James McConnell planen medan Jones lämnade den.

Med den betryggande ledningen behövde Liverpool inte anstränga sig särskilt mycket för att spela av det som återstod av matchen, men inbytte Salah såg till att inte lämna planen mållös när han på tilläggstid dribblade ned en försvarare i marken och sköt in 5-1 via ribban.

I och med segern har Liverpool full pott i gruppspelet efter tre spelade omgångar.

MATCHFAKTA:

Europa League, gruppspel

Liverpool – Toulouse 5-1 (3-1)

Målen: 1-0: (9) Jota, 1-1: (16) Dallinga (Dønnum), 2-1: (30) Endo (Alexander-Arnold), 3-1: (34) Nunez, 4-1: (65) Gravenberch, 5-1: (93) Salah

Domare: Rade Obrenovic