– Har drömt om den här stunden

Bild till nyheten – Har drömt om den här stunden
Luke Chambers hade svårt att sätta ord på känslorna efter att han fått göra sin första start för Liverpool i segern mot Toulouse.

19-årige Luke Chambers fick göra sin Liverpooldebut i Ligacupen tidigare under säsongen och mot Toulouse fick han förtroendet att starta för första gången. 

– Det är otroligt. Jag har drömt om den här stunden sedan jag var sex år gammal. Att vi kunde vinna också är fantastiskt. Jag har svårt att hitta orden egentligen, sa Chambers till TNT Sports efter 5-1-segern.

I intervjun fick vänsterbacken frågan om när han fick beskedet om att han skulle starta.

– Igår. Vi får alltid reda på laget under träningen, så jag fick reda på det igår och hade lite tid med min familj igår och idag när jag vaknade så kändes det verkligen speciellt. Jag älskade varje minut.

Chambers genomförde intervjun bredvid Trent Alexander-Arnold, en spelare som är en stor förebild för honom.

– Trent har gjort det jag hoppas göra. Jag har tagit mig uppåt i akademin. Att se Trent göra det ger oss andra grabbar en förhoppning om att försöka göra samma sak. Jag kunde inte bett om någon bättre att se upp till. Det är fantastiskt.

Alexander-Arnold har full förståelse för de känslor Chambers försöker sätta ord på.

– Självklart. Jag såg att det var sju år sedan jag gjorde min debut. Jag vet precis hur det känns, hur taggad man är på att få göra det man jobbat så hårt för. Han har jobbat hårt, han har visat upp sig själv och varit fantastisk varje gång han varit med i laget, både på och utanför planen, sa han.

– Han spelar fantastiskt så det var fantastiskt att se honom ute på planen. Han är en fantastisk spelare. Han har otrolig potential och jag är säker på att det är en speciell kväll för honom och familjen. Det är någonting han aldrig kommer att glömma. Han stod för en insats han kan vara stolt över. Han bidrog till segern.

Lagkaptenen för kvällen stod för en speciell räddning på mållinjen när Toulouse hade ett gyllene läge att reducera i inledningen av den andra halvleken.

– Jag gjorde det igår på träning också! Jag var där, det är en situation där man bara måste hoppas att bollen kommer nära dig. Jag var där i rätt tid; rätt plats i rätt tid. Bollen träffade mig snarare än att jag blockerade målet. 

– Det var en avgörande period, de var bättre i inledningen av andra halvlek, men det viktigaste är att vi vann; tre segrar av tre. Det är en turnering vi tar på allvar, det tycker jag att vi visade igen ikväll.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bli medlem/abonnera på LFC.se
- 299 kr/år (25 kr/månad eller 0,82 öre/dag)
- 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer