Video: Klopp inför Nottingham Forest

Bild till nyheten Video: Klopp inför Nottingham Forest
På presskonferensen inför Nottingham Forest, som hölls direkt efter storsegern mot Toulouse, pratade Jürgen Klopp om spelschemat, Mohamed Salahs briljans, Nottingham Forests kvaliteter och ett eventuellt återseende med Divock Origi.

Jürgen Klopp om spel torsdag/söndag:

– Att spela torsdag/söndag är inte fantastiskt men vi har vetat om att det skulle bli så sedan lång tid tillbaka och det är inga problem. Men ja, vi hinner inte träna på riktigt mellan matcherna, grabbarna som inte spelade ikväll kommer ha ett fullt pass imorgon vilket är bra. 

– Om vi hade spelat samma lag hela tiden hade det bara handlat om återhämtning och sedan spel igen. Vi har haft möjligheten (att rotera) eftersom vi inte haft allt för många skador. Varje gång vi har skador är det en skada för mycket, men det har ändå varit OK. Förhoppningsvis fortsätter det så. 

– Många spelare som inte spelade ikväll kommer troligtvis att starta på söndag, så för dem är det inga problem. De hade i princip en ledig dag idag. Den här rytmen är den rytm vi har den här säsongen och vi borde vänja oss vid det. Så här långt har det varit OK. 

– En Premier League-säsong kombinerat med spel i Europa och i cuperna är alltid intensiv. Vi har aldrig haft problem med det tidigare, så det är inga problem. Men man behöver återhämta sig, så länge det finns tid för det så är vi redo igen.

Om Mohamed Salah är extra självsäker för tillfället:

– Han trivs bra i gruppen. Det är uppenbart. Om ni såg honom på bänken, han vill spela, hela tiden! Men han gillade också att se de andra grabbarna spela och sedan kunde han komma in och göra sitt mål. Jag är väldigt glad för hans skull. Han har varit en vuxen man under lång tid nu, men han växer i den roll han har hos oss och inom fotbollen generellt. 

– Han gjorde ett fantastiskt mål, ett väldigt bra mål. Jag kände inte till rekordet (att han passerade Thierry Henry vad gäller flest gjorda mål för en engelsk klubb i europeiska turneringar). Han hade kanske slagit ännu fler rekord om jag hade varit mer insatt i det, för jag tror att det var en gång där jag inte spelade honom när han kunde ha slagit ett rekord. Det var inte medvetet, men jag är inte så insatt i det.

– Han slog rekordet ikväll. Om inte ikväll så hade han gjort det nästa vecka eller veckan därefter. Han är bara en så duktig spelare. Vi uppskattar honom och alla kommer definitivt uppskatta honom mer efter hans karriär för då inser man: "Wow, vi såg verkligen någonting speciellt."

Om Salah blivit mer komplett under åren i Liverpool:

– Ja, självklart. Den unge Mo var supersnabb och kunde löpa in bakom, han spelade ihop med Dzeko i Roma. Dzeko kontrollerade bollen och styrde den till Mo. Här har han behövt agera annorlunda från första dagen. Han anpassade sig extremt bra. Bobby var spelfördelaren. Då behöver man inte ytterligare två spelare som droppar ned.

– Nu ser det lite annorlunda ut, särskilt när Darwin spelar. Då har vi ytterligare en snabb spelare längst fram. Så det har förändrat hans position, helt klart, och han är smart nog att anpassa sig. Ja, han har utvecklats enormt mycket sedan han kom hit, men han har varit en världsklasspelare i alla olika faser – och det är nog det bästa man kan säga om en spelare.

Om Salahs utveckling:

– Utanför planen beter han sig som en vuxen man, men bortsett från det så är han fortfarande en ung spelare. Så är det. Han är i superb form. Om vi skulle undersöka honom skulle nog många av hans ben vara 19 eller 20 eftersom han ser efter kroppen så bra. 

– Han har enorm förståelse för spelet. Det är vad vi försöker att lära de unga spelarna. Alla vet så mycket om fotboll när man avslutar karriären som 35-åring, men ju tidigare man kan ta in information desto bättre.

– Mo förstår ytorna mycket bättre idag, han vet hur spelare reagerar när han rör sig och om han inte gör mål så kan han fortfarande vara ett hot. Det är superviktigt. Som sagt, Everton-matchen kommer inte att gå till historien som den bästa insatsen, men att han sedan gjorde två mål var enormt. I andra matcher kanske han spelar mycket bättre utan att göra mål, men då är han ett ständigt hot. Det öppnar upp ytor för andra spelare. 

Om Divock Origi och Nottingham Forest:

– (De har utvecklats) mycket. I Tyskland säger vi alltid att det andra året är svårare än det första. Jag har aldrig varit helt 100 på det, men jag upplevde sällan det andra året, så jag vet inte exakt. Steve (Cooper) gör ett bra jobb. De har gjort många förändringar, många spelare har kommit in.

– Jag hoppas verkligen, inte för matchens skull men för att det hade varit härligt, att Divock Origi är med i truppen. Jag hoppas att han är spelredo så att vi kan säga hej till honom. Han hade förtjänat det, definitivt. Utöver det så önskar jag honom inte en bra match, det är klart, men han hade kunnat få en fin stund (med supportrarna).

– De har många bra alternativ. De har en stor trupp, det är en utmaning för en manager men han gör det utan att klaga. Jag hör aldrig någonting från någon där så det betyder ju att det fungerar bra. För Nottingham är det ganska tydligt, de vill stanna i ligan och sedan ta steg därifrån. Det är vad de gör just nu. Det är supersvårt i Premier League, men de tar sina poäng.

– Vi vet vad vi kan förvänta oss. Vi ska göra en mer detaljerad analys men jag vet redan nu att det kommer att bli svårt. Vi minns särskilt förlusten på bortaplan förra säsongen, det var en tung dag men Nottingham förtjänar beröm. Jag tycker att vi var det bättre laget den dagen men det gick inte att se på resultattavlan eftersom de höll sig kvar i matchen, det är nog deras största styrka.

– Oavsett vad som händer så håller de sig kvar i matchen och så fort de får chansen att straffa dig så gör de det. Vi måste se till att vi är redo, för det här kommer att bli tufft, helt klart.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bli medlem/abonnera på LFC.se
- 299 kr/år (25 kr/månad eller 0,82 öre/dag)
- 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer