– Vi är nöjda med poängen

Bild till nyheten – Vi är nöjda med poängen
Målskytten Trent Alexander-Arnold väljer att se positivt på den poäng som The Reds fick med sig från matchen mot Manchester City.

Trent Alexander-Arnold såg med ett vackert avslut till att Liverpool tog en poäng mot Manchester City trots att de var pressade under stora delar av matchen. 

– Det är ett resultat som är betydligt bättre än här förra året. Vi har inte fått med oss särskilt många bra resultat här. Men det handlar om att ta poäng, så vi är nöjda med poängen. Det var inte en fantastisk insats från vår sida, inte alls, men som sagt så tar vi poängen och det fanns positiva aspekter. Vi hade chanser nog för att vinna matchen, säger engelsmannen till Sky Sports.

– Jag tycker inte att vi spelade särskilt bra, verkligen inte i den första halvleken. Deras formation och sättet som de spelade på var en utmaning för oss. Det var tufft. Vi samlade oss i halvtid. 

– Vi hade en bättre plan i andra halvlek när det gäller hur vi skulle pressa dem. Det är alltid tufft, när man möter Manchester City har man en underliggande respekt för dem, man kanske backar av lite mer, men i andra halvleken släppte vi den respekten. Vi klev ut för att få med oss ett resultat och lyckades.

Alexander-Arnold var en del av en intensiv kamp på mittfältet när han klev in från sin högerbacksposition. 

– De tog sig ofta förbi på kanterna. Det var inte riktigt en match där man kom igenom på mitten. Det handlade mer om kanterna och in bakom. De hade mycket folk där, de spelade runt från sida till sida, de har spelare som verkligen kan hålla i bollen. Men vi var bättre i andra halvlek och skapade chanser.

– Jag tror att en del av deras matchplan var att hindra mig från att få bollen, det kändes så iallafall. De körde lite man-man-markering. Bernardo var väldigt nära mig hela tiden. Jag kanske bara pratar strunt, men jag är ganska säker på att det var deras matchplan – det kändes som det. 

– Så det handlade om att försöka få bollen i andra ytor och jag anpassade mig till det. Jag försökte att kliva ut lite mot kanten för att få bollen så mycket som möjligt, men också för att öppna upp för andra spelare som Macca, Dom, Curt, Ryan. Vi lyckades bra i andra halvlek.

Vicekaptenen var den som sköt hem poängen till The Reds med sitt skott utifrån med tio minuter kvar av matchen.

– Det dök upp ett läge, det var inte mer än så. Jag fick bollen av Mo och tänkte att jag skulle försöka att träffa målet. Jag såg att det var mycket folk i vägen. Jag ville bara ta en touch och försöka söka bortre. Det var ett bra avslut. Vi behövde det där målet som lag.

Även om inte insatsen var av högsta kvalitet är Alexander-Arnold nöjd med poängen.

– Många gånger har vi kommit hit och spelat bättre mot City men ändå förlorat matchen. Så att komma hit och ta en poäng, det är ett bra resultat för oss. Vi behövde det som lag och jag tror att det förstärker tron på oss själva, eftersom att vi även när vi inte spelade bra mot de regerande mästarna, de vann trippeln förra året, fick med oss en poäng. Då gör man någonting rätt.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

🧑‍🎄🎄
RED WEEKEND – 30 % på allt!
Använd koden Redweek30 
Bli medlem och ta del av julklapps-REAN

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer