Todibo och Kimmich kan bli aktuella

Bild till nyheten Todibo och Kimmich kan bli aktuella

Med en månad kvar innan januarifönstret öppnar är det hög tid för sillykarusellen att dra igång och mycket riktigt har ryktena börjat sprida sig. Jakten efter ett fullbordande av Liverpool 2.0 fortskrider.

Jean-Clair Todibo

Enligt journalisten Nizaar Kinsella, som huvudsakligen rapporterar om Chelsea FC för Evening Standard, är Liverpool involverat i kampen om den franske mittbacken Jean-Clair Todibo.

Den 23-årige Todibo är lagkamrat med Ibrahima Konaté i det franska landslaget och har spelat två A-landskamper hittills. Todibo har utmärkt sig i Nices försvar som hittills i Ligue 1 bara har släppt in fyra (!) mål på tretton matcher. Laget är obesegrat och ligger på andra plats i ligan, ett poäng bakom Paris Saint-Germain.

Todibo kom från Toulouse och gick till Barcelona 2019. Han lånades sedan ut till Schalke 04, Benfica och Nice innan övergången till den franska klubben blev permanent 2021. Barcelona har också förhandlat till sig en andel av försäljningssumman.

Källa: Evening Standard
Ryktets trovärdighet 0-5: 3

Joshua Kimmich

Rapporter från Tyskland menar att Liverpool är intresserat av Bayerns mittfältare Joshua Kimmich.

Ännu har Kimmich och den tyska storklubben inte kommit överens om ett nytt kontrakt och Christian Falk menar att det inte kan uteslutas att Bayern och Kimmich kommer att skiljas åt till sommaren, efter nio år på Allianz Arena.

Den 28-årige spelaren har spelat 82 landskamper för Tyskland och har deltagit i 365 matcher för den tyska storklubben. Hans kontrakt löper ut 2025, och det sägs vara spänningar mellan honom och tränaren Thomas Tuchel, så det är osäkert om det kommer att förlängas.

Förutom Liverpool är FC Barcelona och Pep Guardiolas Manchester City de andra toppklubbarna som sägs vara stora beundrare av honom.

"Jürgen Klopp känner till Kimmichs styrkor, och de skulle passa Liverpool bra. Pokerspelet om Kimmich kan snart vara igång", skriver Falk.

Källa: Christian Falk via CaughtOffside
Ryktets trovärdighet 0-5: 3

Donyell Malen

I september meddelade BILD att Klopp pressar för att locka den nederländske landslagsspelaren Donyell Malen. Detta uppskattades kost kosta cirka £52M.

Enligt den tyska tidningen ska Klopp vara fortsatt intresserad av Malen och ska ha för avsikt att förstärka anfallet. Detta främst då Salah går in på sitt sista år av kontraktet till sommaren och där en försäljning till Saudi League kan bli aktuell.

Donyell Malen har nyligen bytt agentur från Rafaela Pimentas byrå (Raiola) och har nu skrivit på för den nederländska byrån SEG, vilket kan elda upp Liverpools intress för anfallaren.

24-årigen är främst en högerytter men kan effektivt spela på flera offensiva positioner. Förra säsongen gjorde han nio mål och levererade sju assist på 26 Bundesliga-framträdanden för Borussia Dortmund. Hittills under denna säsong har Malen gjort fyra mål på nio ligastarter.

Källa: Sport BILD
Ryktets trovärdighet 0-5: 2

Khephren Thuram

Det krävs bara en återblick till sommarens transferfönster för att få upp namnet Khephren Thuram. Enligt lokaltidningen Echo ska Liverpool fortsatt vara i förarsätet för att säkra sig spelarens signatur. Efter en tids överläggande ska Klopp ha gett grönt ljus för att gå in för den franske mittfältaren.

Den potentiella kostnaden för denna förstärkning till £39M och den summan för en spelare som Thuram bedöms vara högst rimlig med tanke på hur galen den nuvarande marknadssituationen har varit.

Thuram har fortsatt dra till sig uppmärksamhet för sina insatser i Ligue 1 och Klopps intresse indikerar något av en strategisk förändring på mittfältet, då Thuram inte alltid anses vara en renodlad 6:a. Å andra sidan har vi fått se Klopp använda sig av en annan variant under säsongen redan.

"Jag förstår att för världen utanför handlar det alltid om hur en spelare är på den positionen. Men när allt kommer omkring handlar det om hur hela laget är satt upp. Är 'Macca' en naturlig 6:a? Nej. Har fotbollen utvecklats de senaste åren, i en riktning vi inte tidigare kunde föreställa oss? Ja. Om det betyder att en spelare som 'Macca' kan spela som 6:a? Definitivt," sa Klopp på en presskonferens.

Källa: Echo
Ryktets trovärdighet 0-5: 4

Florian Wirtz

Liverpool ska enligt Daily Express ha öppnat för att köpa Bayer Leverkusens stjärna Florian Wirtz. Den kreativa mittfältaren förväntas söka sig en ny klubbadress när säsongen når sitt slut och en övergång till England sägs vara starkt övervägd av spelaren.

Den 20-årige tyske landslagsspelaren ska återfinnas på Liverpools önskelista och anses som en fortsättning på renoveringen på mittfältet. Sky Sports i Tyskland menar att Liverpools chanser att säkra sig Wirtz har fått en betydande uppsving. Leverkusen ska ha resignerat inför det faktum att sälja sin nummer 10 till sommaren.

Vad som kan komma att vara avskräckande för många klubbar är att Leverkusen också har satt en prislapp om £95M för Wirtz, som vid flera tillfällen har jämförts med Roberto Firmino i sitt spelsätt.

Källa: Daily Express och tyska Sky Sports
Ryk
tets trovärdighet 0-5: 2

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

🧑‍🎄
GE BORT ETT MEDLEMSKAP I JULKLAPP! 
Endast 299 kr/år  99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer