– Anfield ska vara en mardröm för motståndarna

Bild till nyheten – Anfield ska vara en mardröm för motståndarna
Jürgen Klopp har snackat upp söndagsmötet mot Fulham. Här hittar du en textad sammanfattning och ett videoklipp.

Det var alltså ingen vanlig presskonferens idag, utan detta är ett utdrag om vad som sades efter matchen mot LASK på torsdagskvällen:


Om Anfield och den superba hemmaformen med 10 raka segrar:

– Vi gillar alltid Anfield, även när vi har dåliga perioder. Detta är vårt hem och det ska vara ett svårt ställe att komma till. Jag har sagt det till grabbarna nu till exempel och jag tror att varenda spelare som inte spelar för Liverpool och som spelar i ett annat land – och när du ser den här gruppen – så är det en dröm att spela på Anfield. 

– Men det borde egentligen vara en mardröm och det är vad vi försöker att få det till. Det har inte alltid fungerat, men när alla är redo så gör det en enorm skillnad. När vi har gett allt på planen och supportrarna varit med så har det blivit väldigt bra. Det har sällan hänt att atmosfären varit dålig när vi spelat en supermatch eller det motsatta.

– Det är häftigt, men jag tror inte det är min främsta skicklighet är att hålla koll på vinstrader, för det är alltid den nästa matchen som är så viktig, så annorlunda och så svår.

– Det är därför som jag inte känner att vinstrader verkligen hjälper. Kanske hjälper det att få ett lag att känna att man kommer till en svår plats, men för oss är alla matcher tuffa på grund av motståndarnas kvaliteter.

Om att möta Fulham:

– Vi har inte gjort analysen ännu, men jag såg deras senast match (3-2-seger mot Wolves i måndags) och det jag såg var att de var väldigt kreativa på fasta situationer. Väldigt kreativa och det var många som plockades bort.  

– Vi måste se till att använda de korta ögonblicken vi har till att förbereda oss ordentligt. Bortsett från det så tycker jag bara att Marco (Silva) är en toppmanager som gör ett strålande jobb. I en stark, stark liga skulle jag inte säga att de överpresterar, men det har gjort det väldigt bra.

– Det är fortfarande så att det är ett väldigt bra lag, med sättet de ställer upp laget på. Raul Jimenez på topp eller med Vinicius och så har dom den lille med lockarna (Willian) som är en av de största spelarna Premier League har haft och som fortfarande håller hög klass. Så har du Pereira. Det är ett bra lag som är välorganiserat.

Om Kelleher är bra nog för att vara nr 1:

– Ja, utan tvekan. Vi ser honom varje dag på träning och han är en exceptionell talang. Vi pratar kanske inte så ofta om det, men John Achterberg sa till mig redan första dagen jag kom hit att det här blir nästa spelare från de egna leden som kommer att lyckas. Sedan dess har vi följt varenda steg, han var en pojke och nu är han en man. 

– En toppmålvakt, utan tvekan.

– Han är generellt sett en fokuserad person och inte någon du kommer att hitta i baren ikväll som firar att han har lyckats hålla nollan. Vi hade förstås samtal om framtiden i somras, men så länge vi inte har en lösning kan vi inte låna ut spelare.

– Han har status som "home grown" och det viktigaste är att göra det bästa för Liverpool. Sedan får vi se hur vi kan lösa det. Det här är inte en situation han ville ha, men på ett sätt är det ändå så eftersom han vill få chanser och speltid. Nu kommer han definitivt att få spela några matcher och jag litar på honom. 

Om Gakpo eller Nunez som spjutspets:

– Nej, det handlar inte om det. Grabbarna behöver inte övertyga mig i matcherna. Det här är min trupp och mitt lag och de spelar. Om någon inte är i form och du tänker "herregud, vad händer med honom?" så har det inte  hänt på väldigt lång tid. Då fattar vi bara ett beslut för den kommande matchen.

– Vi har den mest intensiva perioden i fotbollsvärlden framför oss och så är det för alla lag. Alla vill spela, men vi har redan Diogo (Jota) ute så vi måste fördela minuterna mellan olika spelare. De måste prestera. Inte alltid i 90 minuter, men i 60-70 minuter och med full gas. 

– Darwin är i kanonslag och det har inte ändrat sig. Han är superviktig för oss och att han inte startade (mot LASK) har inget med andra faktorer att göra. Nu gjorde Cody (Gakpo) två mål, fantastiskt, men betyder det att han måste spela de fem kommande matcherna i rad? Andra spelare gör också mål, det är inte vad det handlar om och inget Cody förväntar sig heller.

– De måste göra mål, det är deras jobb och det är vad de vill göra, men det är inte så att jag har jobbigt med nattsömnen och inte vet hur jag ska sätta upp startelvan. Det finns inte så många val, om jag ska vara ärlig.

Om Thiagos långtidsskada:

– Ingenting har förändrat sig. Vi har sagt att han behöver tid och vi kommer att ge honom den tiden. Jag träffar honom varje dag och han är fortfarande en fantastisk kille som jobbar hårt för att komma tillbaka.  

Om åtta matcher på 23 dagar:

– Jag är inte så säker på att vi kan rotera hela tiden, det beror på vilka som är tillgängliga.

– I den här matchen kunde vi göra det och det var därför vi gjorde det. När du förlorar i Toulouse säger folk "för många ändringar" och "ingen rytm". Jag skulle tycka likadant om jag såg den matchen, men är det rätt beslut?

– Problemet är att det redan är gjort. Vi måste göra det så länge vi kan, men jag vet inte om vi klarar det. Du kunde se Newcastle spela i Champions League med två målvakter och tre ungdomar på bänken förutom en mittback. Vi måste se till att vi har så många som möjligt tillgängliga, men det är egentligen inte något vi har. 

– Vi tittar på det, tar det vi kan få och så tar vi det därifrån. Vi har som sagt den tuffaste perioden i fotbollsvärlden framför oss. Det var en bra start mot LASK, men låt oss nu fortsätta.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

🧑‍🎄
GE BORT ETT MEDLEMSKAP I JULKLAPP! 
Endast 299 kr/år  99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer