Rapport: Äntligen bortaseger igen!

Bild till nyheten Rapport: Äntligen bortaseger igen!
Efter fyra matcher utan seger på bortagräs såg lagkapten Virgil van Dijk till att kliva fram och dundra in ett volleymål som gav Liverpool ledningen på Bramall Lane innan Dominik Szoboszlai definitivt säkrade segern på tilläggstid.

SUMMERING:

Det var ett märkbart taggat Sheffield United som klev ut på Bramall Lane, ledda av comebackande managern Chris Wilder och påhejade av en högljudd hemmapublik.

Redan i den fjärde minuten åkte Alexis Mac Allister på en elak smäll mot knät och blev liggandes i gräset där han grimaserade rejält illa medan han fick behandling. Efter några minuter tog han sig upp på fötter och kunde halvjogga av planen och återvände omedelbart i spel. 

Mohamed Salah, på jakt efter sitt 200:e mål i Liverpooltröjan, fick matchens första farliga chans efter tio minuters spel när Luis Diaz svingade in ett inlägg från vänsterkanten till egyptiern vars volleyförsök susade en bra bit över ribban.

Bara någon minut senare fick Joe Gomez tacka Caoimhin Kelleher för att inte hemmalaget tog ledningen. Mittbacken drällde med bollen på halvplan vilket gav "Blades" ett två-mot-ett-läge mot Trent Alexander-Arnold. När bollen spelades vidare tog den på Alexander-Arnolds häl och föll ned till James McAtee som drog till på volley, men Kelleher reagerade snabbt med en fin reflexräddning.

Spelet svängde en hel del fram och tillbaka under de första 20 minuterna då hemmalaget – även om bollinnehavet dominerades av det för kvällen lilaklädda Liverpool – faktiskt kom loss i ett par omställningar.

"Blades" formerade i långa stunder en rak sexbackslinje som visade sig vara mycket svårgenomtränglig för gästerna som efter en dryg halvtimmes spel inte hade tvingat Wes Foderingham till någon räddning av det svårare slaget.

Liverpool hade problem att spela sig igenom, men på en fast situation skulle det gå bättre i den 37:e minuten. Alexander-Arnolds skruvade hörna från höger möttes med en distinkt volley av en omarkerad Virgil van Dijk som såg till att ge sitt lag ledningen. Säsongens första mål för lagkaptenen!

"Watch him defend and we watch him score...," skanderade the Travelling Kop.

Liverpool hade fullständig kontroll på motståndarnas offensiv under den andra delen av första halvlek och tack vare att Van Dijk spräckte målnollan kunde de ta med sig en ledning in till omklädningsrummet för att slipa på offensiven inför andra.

De inledande minuterna av den andra halvleken visade inte särskilt många tecken på att halvtidssnacket hade gett någon vidare effekt, de liladressade fortsatte att rulla bollen inom laget utan att hitta några vägar igenom försvarsmuren.

Det fortsatte att vara på hörna som Liverpool hotade. I ett liknande läge – i den 55:e minuten – som vid Van Dijks ledningsmål fick Salah till en fin volleyträff som tvingade Foderingham till en högkvalificerad räddning.

Mac Allister, vars vänstra knä var rejält bandagerat, satte sig i gräset efter 57 minuters spel och signalerade efter behandling. Det var färdigspelat för argentinaren som ersattes av Curtis Jones.

Något senare, i den 67:e minuten, gjorde Jürgen Klopp ytterligare två byten: Salah och Diaz fick lämna plats för Darwin Nunez och Harvey Elliott.

Fram till den avslutande kvarten var det inte mycket att rapportera i chansväg. Liverpool ägde bollen och när Sheffield väl vann den ställde de om så snabbt som möjligt, ofta utan någon större framgång.

I den 77:e lyckades The Reds tillslut hitta en väg igenom när Alexander-Arnold serverade ett friläge till Nunez med ett fint instick, men anfallaren lyckades inte hitta något av hörnen med sitt skott som räddades av Foderingham.

När hemmalaget sökte febrilt efter en sen kvittering, framförallt på fasta situationer, gjorde Klopp sitt fjärde byte: Gakpo ut, Ryan Gravenberch in.

Klopps mannar lyckades hålla fast vid sin 1-0-ledning hela vägen fram till tilläggstiden och väl där skulle Dominik Szoboszlai sätta spiken i kistan för en bortaseger. Nunez vann tillbaka bollen med en fantastisk glidtackling och hittade fram till ungraren som stod helt fri i straffområdet och kunde placera in kvällens andra mål.

MATCHFAKTA:

Premier League

Sheffield United – Liverpool 0-2 (0-1)

Målen: 0-1: (37) Van Dijk (Alexander-Arnold), 0-2: (94) Szoboszlai (Nunez)

Domare: Simon Hooper

Skott: 6-15

Skott på mål: 1-8

Bollinnehav: 23%-77%

Passningar: 197-617

Passningsprecision: 48%-83%

Fouls: 12-7

Gula kort: 2-3

Offsides: 1-4

Hörnor: 2-12

SKRIBENTENS SPELARBETYG:

Kelleher 3, Alexander-Arnold 3,5, Konate 3, Van Dijk 3,5, Gomez 2,5, Endo 3, Mac Allister 3 (ut 58), Szoboszlai 3,5, Diaz 2 (ut 67), Salah 2,5 (ut 67), Gakpo 2 (ut 86), Jones 3 (ut 58), Nunez 3 (in 67), Elliott 2,5 (in 67), Gravenberch – (in 86)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

🧑‍🎄
GE BORT ETT MEDLEMSKAP I JULKLAPP! 
Endast 299 kr/år  99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer