Klopp: Kan bli en speciell stämning

Bild till nyheten Klopp: Kan bli en speciell stämning
I årets sista matchprogramtext understryker Jürgen Klopp vikten av att supportrarna är på tå när ligaledande Arsenal gästar Anfield.

Ikväll gör Liverpool och Arsenal upp om vilka som ska få fira jul som ligaledare. 

"Välkomna till Anfield för vår Premier League-match mot Arsenal, vår sista hemmamatch 2023 och en möjlighet att avsluta vad jag skulle kalla "året inför våra egna supportrar" på ett positivt sätt," skriver Jürgen Klopp i dagens matchprogram.

"Jag vet att matcherna mot Arsenal alltid ses fram emot av den anledningen att våra klubbar är två hade de största inom den engelska fotbollen, men tajmingen av den här – precis föra jul och med lagen som är där vi är i Premier League-tabellen – kommer förhoppningsvis göra stämningen än mer speciell."

"Jag pratade om stämningen efter vår seger mot West Ham tidigare i veckan och den enda anledningen till det var att jag vet hur bra Anfield kan vara och vilken skillnad det gör. Sanningen är att om våra supportrar är på tå så hjälper det oss något enormt. Så är det verkligen."

"Något som jag tror allra starkast på inom fotbollen är att när supportrarna och spelarna sjunger från samma sångbok, så att säga, så blir man en betydligt starkare kraft."

"Det finns så många exempel på det och så många gånger har det hänt här, så det känns bara rimligt att vi borde försöka skapa några fler sådana exempel."

"Arsenal kommer hit som ligaledare och det talar för sig självt. Vi behöver inte påminnas om deras kvalitet, deras form eller deras ambition – allt detta är tydligt i deras resultat denna säsong och längre tillbaka. Det betyder också att det jobb som Mikel Arteta och hans stab talar för sig självt."

"Så när jag välkomnar Arsenal till Anfield så gör jag det met enorm respekt för vad de gör under Mikels ledarskap. Ett lag som redan förra säsongen var väldigt, väldigt starka adderade ännu mer kvalitet i somras, så det är uppenbart att de kommer att utmana återigen. Precis som våra supportrar så kommer vi att behöva vara på tå i den här matchen."

Utvecklingen går i rätt riktning

"Spelschemat under den här perioden av året ger oss inte så mycket tid till att reflektera om vad som hänt tidigare men jag skulle vilja ta chansen som dessa texter ger mig och notera var vi är just nu och den riktning vi går i, särskilt efter att vi kvalificerade oss för semifinal i Ligacupen i onsdags."

"Att vi går mot det nya året och fortfarande är med i alla fyra turneringar är såklart ett positivt tecken. Vi har inte satt några mål och vi vet att det hårda jobbet bara har börjat, men samtidigt har vi satt några grundpelare som förhoppningsvis kommer att hjälpa oss framöver."

"Utmaningen nu är tydlig: fortsätt framåt. Ja, vi har passerat många hinder, några väldigt stora, men av erfarenhet vet vi att hindren kommer att fortsätta att komma. Vi måste vara redo för det."

"Avslutningsvis så vill jag, å alla inom Liverpools vägnar, önska våra supportrar en riktigt god jul. Hur ni än väljer att fira – eller inte – så hoppas jag att ni kan njuta av det på bästa sätt."

"Efter att ha varit i Liverpool i några år nu så har jag blivit van vid att folk önskar mig 'All the best' och dessa simpla ord och meningen bakom dem är någonting jag älskar."

"Om vi kan önska det bästa till varandra och mena det, då kommer vi inte att vara på en särskild dålig plats. Utan att göra för många undantag, så skulle jag vilja önska 'All the best' till staben, patienterna och föräldrarna som gör Alder Heys barnsjukhus en av de mest speciella platserna att besöka."

"Vi kunde besöka dem tidigare denna vecka och den positiva stämningen är något som inspirerade mig på ett sätt som är svårt att förklara. Det är uppenbart att vi är lyckligt lottade att ha en sådan plats i vår stad."

❗

Vi behöver din support 2024! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer