Rapport: Inhopparna fixade segern!

Bild till nyheten Rapport: Inhopparna fixade segern!
Liverpool var långt ifrån högstanivån mot Fulham och låg under efter 45 minuters spel. Sedan introducerades Darwin Nunez och Cody Gakpo från bänken. Nunez assisterade till Curtis Jones kvittering innan han dessutom hittade fram till Gakpo vars mål säkrade en seger och ett övertag inför returen på Craven Cottage.

Matchens första skott på mål kom efter fem relativt knackiga minuter där inget av lagen fick något riktigt flyt i spelet, men så vann Curtis Jones bollen på offensiv planhalva och tvingade med ett avslut fram en räddning av Bernd Leno.

Med första skottet avklarat hittade Liverpool sedan ett större lugn i bollinnehavet och tog sig igenom Fulhams försvar till ett par halvchanser inom loppet av några få minuter. Bland annat visade Conor Bradley och Harvey Elliott prov på fint samspel ute till höger.

Fulham hade knappt fått låna bollen under matchinledningen men i deras första riktiga anfall såg de till att ta ledningen, mycket på grund av slarv i Liverpoolförsvaret. Virgil van Dijk misslyckades med en nick som gick rakt till Alexander Pereira som spelade in till Willian; brassen krånglade sig förbi en liggande Bradley och dunkade in ledningsmålet.

Efter att ha tagit ledningen föll gästerna återigen med hela laget och försvarade kompakt vilket gjorde det svårt för Liverpool att hitta vägar igenom. Bollinnehavet dominerades av The Reds men efter en halvtimmes spel var Jones skott i femte minuten deras enda på mål.

Med kreatörer som Mo Salah, Dominik Szoboszlai och Trent Alexander-Arnold otillgängliga fick Liverpool slita för att skapa de där riktigt farliga målchanserna. Det var lite för ofta som beslutsfattandet lämnade mer att önska när det väl öppnades upp ytor i Fulhams defensiva block.

Domare David Coote lade till tre minuter till den första halvleken men Liverpool lyckades inte skapa något av värde innan han signalerade för halvtidsvila. Jürgen Klopp hade nog ett och annat att säga till sina spelare efter en i stora delar oinspirerad insats.

Klopp skickade ut en oförändrad elva till den andra halvleken och matchbilden blev snabbt som innan pausvilan där The Reds var bollförande. Ryan Gravenberch stod för en fin aktion direkt när han dribblade sig fram och avlossade ett distansskott, ett skott som dock passerade strax utanför Lenos högra stolpe.

I den 56:e minuten genomförde Klopp ett dubbelbyte: Darwin Nunez och Cody Gakpo ersatte Elliott och Gravenberch.

Liverpool fick upp lite fart i kvitteringsjakten men deras offensiva påtryckningar gav också Fulham fina omställningslägen när de fick tag i bollen med exempelvis Willian ständigt på språng.

Hemmalaget skulle tillslut ha lite flyt med sig i anfallsspelet när Jota jobbade hårt för att vinna bollen, spelade den vidare till Nunez som direkt släppte tillbaka till Jones som drog till från distans; skottet styrde på en försvarsspelare och gick i en båge över Neto och in i mål. 1-1!

Anfieldpubliken behövde inte vänta mer än några få minuter innan de fick fira igen – Liverpool hade vänt matchen! Detta efter en vacker omställning där hela offensiva linjen samspelade vilket resulterade i att Nunez gjorde sin andra assist för kvällen när han slog ett inspel snett inåt bakåt till Gakpo som avslutade säkert på ett tillslag. 2-1!

Nunez och Gakpo stod verkligen för ett strålande inhopp. Med tio minuter kvar att spela samspelade de igen när Gakpo svingade in ett inlägg till Nunez som hoppade högt och nickade, men Leno klarade med en fin räddning.

Nunez var involverad i allt som hände i offensiv väg och kunde sånär utöka ledningen med några få minuter kvar av ordinarie tid. Ett fint inlägg av Bradley nådde anfallaren vars avslut stoppades av en storspelande Leno.

När målen väl kom för Liverpool gick luften ur Fulham helt och avslutningen av matchen blev därmed väldigt behaglig för Klopps manskap. Dock var de nog lite besvikna över att inte ha sett till att ta med sig en större ledning till returen med tanke på hur överlägsna de var efter 2-1-målet.

Ligacupen, semifinal 1/2

Liverpool – Fulham 2-1 (0-1)

Målen: 0-1: (19) Willian (Pereira), 1-1: (68) Jones (Nunez), 2-1: (71) Gakpo (Nunez)

Domare: David Coote