U21: Inledde året med förlust

Bild till nyheten U21: Inledde året med förlust
Liverpools U21 kammade noll i årets första tävlingsmatch när Athletic Club gästade akademin.

Premier League International Cup stod på schemat när Athletic Club anlände till akademin i Kirkby.

Liverpool fick en trist start på matchen då lagkapten Tom Hill, som varit väldigt skadedrabbad under de senaste åren, tvingades kliva av planen redan efter åtta minuters spel. Han vred till foten rejält men kunde åtminstone ta sig av på egen hand.

I den 25:e minuten skapade hemmalaget sin första målchans i matchen när Paul Glatzel avlossade ett skott som passerade strax över ribban. Två minuter senare spräckte de målnollan. Glatzel tvingade målvakten Oier Gastesi till en räddning och vid den bortre stolpen fanns Lewis Koumas redo att dra nytta av returen och göra 1-0.

Liverpool hade inga större problem med att hålla fast vid ledningen, men så precis innan halvtid såg Elijah Gift, som såldes från Liverpool till Athletic Club i somras, till att göra 1-1. Han valde att inte fira mot sin gamla klubb.

I den andra halvleken handlade det mest om gästerna. I den 56:e minuten sköt Ibai Asensio upp sitt lag i ledningen. Liverpool skapade en halvchans för en kvittering, men på tilläggstid avgjordes matchen då Asier Hierro satte spanjorernas tredje mål efter en tilltrasslad situation efter en hörna.

Laget: Mrozek, Miles, Scanlon, Pinnington, Nallo, Pilling (K. Kelly, 85), Kone-Doherty (Figueroa, 85), Davidson, Cannonier (Morrison, 46), Hill (Glatzel, 8), Koumas.

U21-laget är i spel igen på lördag. Då är det Premier League 2-spel som gäller, borta mot Brighton.