Man City vände och vann mot Newcastle

Bild till nyheten Man City vände och vann mot Newcastle
Newcastle såg ut att hjälpa Liverpool i toppstriden genom att ta poäng av Manchester City. Sedan kom Kevin de Bruyne in från bänken.

Liverpool har vinteruppehåll och därmed spelledigt i helgen. På annat håll fortsätter dock Premier League-fotbollen och på St James' Park spelades en högintressant match mellan Newcastle och Manchester City.

Det svängde snabbt i första halvleken där Pep Guardiolas manskap tog ledningen genom Bernardo Silva efter en knapp halvtimmes spel, men tio minuter senare slog Newcastle till två gånger om inom loppet av två minuter; först kvitterade Alexander Isak och därefter sköt Anthony Gordon upp sitt lag i ledningen.

I den 70:e minuten hade Newcastle fortsatt ledningen och för att få till en förändring vände sig Pep Guardiola till sin bänk där Kevin de Bruyne – som spenderat stora delar av säsongen utanför truppen på grund av skada – var redo att hoppa in.

Belgaren behövde inte mer än fem minuter på sig för att sätta dit 2-2-kvitteringen. Det såg länge ut att sluta oavgjort, men på tilläggstid assisterade De Bruyne till Oscar Bobbs avgörande 3-2-mål.

Man Citys tre poäng gör att de kliver upp på en andraplats i Premier League-tabellen, två poäng bakom Liverpool.


❗

Vi behöver din support 2024! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner



8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer