Rapport: Diogo Jota showade på Vitality Stadium

Bild till nyheten Rapport: Diogo Jota showade på Vitality Stadium
Efter en första halvlek som lämnade mycket att önska klev Liverpool ut som ett nytt lag efter pausvilan och körde över Bournemouth. I centrum stod Diogo Jota som var involverad i allt och levererade två mål och en assist.

Ett heltaggat hemmalag klev ut på ett regnigt och blåsigt Vitality Stadium och satte full fart från matchens första spark. Ett något passivt Liverpool trycktes ned i eget straffområde under de inledande minuterna, men de stod ändå emot tillräckligt för att inte släppa till någon klar målchans.

Det dröjde inte länge innan Liverpool lyckades ta sig ur den initiala pressen men när de väl tog sig framåt i planen slarvades det alldeles för mycket för att de skulle såra sina motståndare.

Liverpool rullade mycket boll på offensiv planhalva utan att egentligen få ut någonting av det mer än att stoppa Bournemouth från några anfallsförsök. Alexis Mac Allister och Luis Diaz testade från distans varsin gång men båda skotten lämnade en hel del att önska.

Det var minst sagt en halvlek att glömma för Jürgen Klopps manskap som i vissa perioder såg ut att ha glömt bort att semestern är över och att allvaret faktiskt dragit igång igen. Ett välorganiserat Bournemouth stod också emot bra de gånger där gästerna väl fick upp lite tempo i bollrullandet.

Den mest omdiskuterade situationen var ingen målchans, istället var det en tackling av Justin Kluivert som fick Luis Diaz att vrida sig i smärtor i gräset. Kluivert träffade, om än omedvetet, Diaz högt upp på fotleden med sträckt ben men fick inte ens ett gult kort. Det var en situation som inte var allt för olik den när Curtis Jones blev utvisad mot Tottenham i höstas.

Liverpool fick en perfekt start på den andra halvleken: redan efter fyra minuter levererade de ett briljant anfall där Konaté slog en längre boll till Jones som tog ned den, spelade vidare till Jota som mycket vackert serverade ett gyllene läge för Nunez som med ett säkert avslut placerade in matchens första mål.

Bradley fick sånär kröna sin Premier League-debut med ett mål när han några minuter efter ledningsmålet fick bollen utanför straffområdet efter en hörna; ett distinkt avslut räddades dock av Neto som fick sträcka ut sig rejält för att lyckas.

I den 64:e minuten genomförde Klopp ett dubbelbyte: Elliott och Diaz fick lämna plats för Ryan Gravenberch och Cody Gakpo.

Jota hade varit Liverpools klart bästa anfallare matchen igenom och i den 70:e minuten såg han till att skriva in sig i målprotokollet. Nunez kämpade om bollen centralt i planen, Gakpo tog över och hittade fram till Jota som slog till med ett distinkt och välplacerat avslut vid den första stolpen.

Jota skulle slå till igen i den 80:e minuten. Bradley fångade upp ett inlägg som blivit för långt och passade till Jota vars första avslutsförsök blev misslyckat, men han var tillräckligt snabb i tanken för att hinna först på bollen på nytt och dundra in 3-0.

Med sju minuter kvar av ordinarie tid gjorde Klopp ytterligare två byten: Owen Beck och Bobby Clark ersatte Bradley och Jones. För Beck innebar det Premier League-debut. Dessutom lär han nu inte bli utlånad på nytt med tanke på reglerna som endast tillåter spel för två klubbar under en och samma säsong.

Nunez skulle även han bli tvåmålsskytt i matchen när Joe Gomez slog ett perfekt inlägg från högerkanten som anfallaren mötte med ett säkert avslut och 4-0 var ett faktum.

Strax efter målet fick Kaide Gordon komma in från bänken då han ersatte Jota.

De tre poängen var säkrade sedan länge och när domare Madley signalerade för full tid kunde The Reds konstatera att nivåhöjningen efter paus gott och väl räckte för att köra över Bournemouth.

Bournemouth – Liverpool 0-4 (0-0)

Målen: 0-1: (49) Nunez (Jota), 0-2: (70) Jota (Gakpo), 0-3: (80) Jota (Bradley), 0-4: (93) Nunez (Gomez)

Domare: Andy Madley

Skott: 11-14

Skott på mål: 1-7

Bollinnehav: 39%-61%

Passningar: 321-520

Passningsprecision: 72%-83%