– När vi hittar rytmen är vi starka

Bild till nyheten – När vi hittar rytmen är vi starka
Jürgen Klopp känner att Liverpool vann mycket välförtjänt mot Bournemouth efter en del taktiska förändringar i paus som fick spelet att lossna i andra halvlek.

Liverpool och Bournemouth vandrade ut till halvtidsvila i matchen på Vitality Stadium vid ställningen 0-0 efter en halvlek där inget av lagen hade kommit upp i någon särskilt imponerande nivå.

I den andra halvleken var det ett helt annat Liverpool på planen och tack vare dubbla tvåmålsskyttar i form av Diogo Jota och Darwin Nunez säkrades tre poäng. 

Detta hade Jürgen Klopp att säga på presskonferensen efter matchen.

Om skillnaden mellan första och andra halvlek:

– Första halvlek, låt mig säga så här, jag har pratat om perioder där vi haft fem matcher på 13 dagar och sådant, det är väldigt tufft. Nu hade vi 11 dagars uppehåll, vi tränade fem av de 11 dagarna och saknade rytm. Jag klagar inte, det var vårt fel, men det är svårt, men det andra laget var i samma situation. De hade rytm eftersom det är ganska viktigt att få en bra start och vi hade motsatsen av en bra start. Vi satte oss själva under press med i princip första passningen. De hade hörnor, inkast, så vi blev stressade. Vi hade våra stunder, men vi skapade ingenting, även om de var okej så var det inte tillräckligt.

– Vi slog långbollar när vi borde ha spelat bollen mellan linjerna och tvärtom. Det var inte bra. I paus hade vi två eller tre situationer som vi kunde visa grabbarna hur det borde se ut och sedan hjälpte det lite att förändra positionerna på anfallstrion. Men vi visade var ytorna fanns och hur viktigt det är att vi verkligen trycker upp för att vinna tillbaka bollen högt. 

– I andra halvlek var det tvärtom, då var det vi som hade rytm. Det såg väldigt bra ut. När vi hittar rytmen är vi starka. Det är nog inget lag som är starka utan rytm. Vi bör inleda matcher bättre men det handlar om 98 minuter... det handlar om att vinna matchen. Så länge som vi håller oss kvar i matcher är nästan allt tillåtet. Vi behöver inte prestera på absoluta toppen i 98 minuter. Det är ganska sällsynt. Idag kunde vi steg för steg ta oss in i matchen och vinna.

Om Mac Allisters insats i första halvlek:

– Tack för att du tog upp det. Ibland glömmer folk bort det eftersom målen kom i andra halvlek. En helt fantastisk insats, det måste jag säga. Jag är så glad för vår skull, men även för hans skull, han är en väldigt duktig spelare. 

– Han gjorde ett bra jobb i defensiven och offensivt är han en superviktig spelare för oss. Han var lugn med bollen och allt som var bra i första halvlek gick genom honom. 

Om Bradleys Premier League-debut:

– Väldigt, väldigt bra. Imponerande. Han är en fantastisk kille, han jobbar hårt och är en duktig spelare. Han är en försvarare men han kan anfalla också. Han kunde ha gjort mål, han borde nog ha gjort ett nickmål. Han borde ha gjort mål. Men oavsett så var det en väldigt bra match. 

Om att flytta in Nunez centralt:

– När vi inte har Mo så måste vi hitta ett sätt. Vi har spelare som kan spela ute till höger, de alla kan spela ute till höger, men vilken är den bästa positionen? Hur formerar vi resten? Darwin kan spela till vänster, det har han gjort tidigare. Generellt så var vi för statiska i första halvlek. Även på vänsterkanten där Darwin spelade, Joe stod lite lägre, han väntade för ofta på långa bollar in bakom. Lucho hade lite problem på högerkanten och Diogo gjorde det OK, men vi hade inte så många chanser. 

– Så vi fattade beslutet att flytta in Darwin och Lucho till vänster och be Diogo göra jobbet där ute (till höger). Diogo är en väldigt smart spelare. Men vi blev också bättre på mittfältet.


❗

Vi behöver din support 2024! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner


  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer