– Till och med managern skämtar om det!

Bild till nyheten – Till och med managern skämtar om det!
Joe Gomez väntar fortsatt på sitt första mål i Liverpooltröjan. Det är något som lagkamraterna och tränarstaben inte är sena att påpeka för honom.

Joe Gomez har varit i Liverpool sedan 2015 då han anslöt från Charlton Athletic. Han har upplevt enorma framgångar under de åtta och en halv säsongerna han varit i klubben, men något han inte fått uppleva är att fira ett mål. Faktum är att han aldrig gjort mål sedan han inledde sin professionella karriär.

Mittbacken klev nyligen upp på topp 20-listan över Premier League-spelare (utespelare) som gjort flest framträdanden utan att göra mål. I Liverpool är han fyra på listan med 201 mållösa matcher, framför honom är Stephane Henchoz (205), Rob Jones (243) och Ephraim Longworth (370).

– Jag gör mål på träning, säger Gomez i podcasten "We Are Liverpool".

– Jag gör några på träning. Jag vet inte, det har gått åtta år och det har aldrig varit så uppmärksammat som nu, helt plötsligt skämtar till och med managern om det! Han sa att han skulle ge min fru lite pengar om jag gör mål!

En av förklaringarna kan hittas i hur Liverpool, ledda av Peter Krawietz, formerar sig på offensiva fasta situationer.

– Det handlar nog mycket om, Pete, jag går nästan aldrig upp på hörnor. Så det spelar såklart in, jag hade kanske haft en lite större chans, men jag vet inte, det är konstigt.

Många supportrar längtar efter att få se Gomez fira sitt första mål. Han själv är osäker på hur han kommer att reagera om det väl händer.

– Jag vet inte riktigt, det är nästan komiskt nu ju, jag måste nästan spela på det. Jag vet inte hur jag kan leva upp till det målet, oavsett vad för mål det är, till och med grabbarna retar mig lite. 

– I mitt skollag kunde man inte stoppa mig. Jag var anfallare och sedan klev jag ned mer och mer. Jag gjorde några hattricks i skollaget, det gjorde jag.


❗

Vi behöver din support 2024! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner



6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer