Facts & Stats: Gakpo kan skriva historia

Bild till nyheten Facts & Stats: Gakpo kan skriva historia
Ett klubbrekord är inom räckhåll för Cody Gakpo när Liverpool jagar en 14:e finalplats i Ligacupen. Här är intressanta fakta inför kvällens match mot Fulham.

– Cody Gakpo gjorde segermålet i den första matchen mot Fulham och i de tidigare omgångarna i Ligacupen hittade han nätet mot West Ham, Bournemouth och Leicester. Den fina målformen innebär att han kan bli den första Liverpoolspelaren någonsin att göra mål i fem raka matcher i Ligacupen.

– När nederländaren kom in från bänken och sköt hem segern mot Fulham blev han också den fjärde inhopparen i Liverpools historia att göra mål i semifinalstadiet av turneringen. Tidigare har David Fairclough, Vladimir Smicer och Jordon Ibe lyckats.

– Om Liverpool slår ut Fulham tar de sig till final i turneringen för 14:e gången, vilket vore ett nytt turneringsrekord.

– The Reds har vunnit titeln nio gånger, flest av alla lag.

– Det har endast hänt en gång att Liverpool vunnit den första matchen i semifinaldubbelmötet utan att ta sig vidare till final. Det var 1998 då de slog Middlesbrough med 2-1 på Anfield för att sedan förlora med 2-0 i returen.

– De har endast vunnit båda matcherna i det här stadiet av turneringen vid två tillfällen. 1995 vann de med 1-0 två gånger om mot Crystal Palace och detsamma hände mot Watford 2005.

– Liverpool har endast förlorat en av de 37 senaste matcherna mot inhemskt motstånd, samtliga turneringar inräknade. 

– Fyra inhoppare har kommit in från bänken och gjort mål för Liverpool i denna säsongs upplaga av Ligacupen – Dominik Szoboszlai (Leicester), Darwin Nunez (Bournemouth), Mohamed Salah (West Ham) och Gakpo (Fulham).

– I den första matchen mot Fulham vände Liverpool ett underläge till seger för åttonde gången denna säsong.

– Liverpool är obesegrade i de fem senaste bortamatcherna mot Fulham – samtliga i ligan – med ett facit på tre segrar och två kryss.

– Om Jürgen Klopps lag håller nollan ikväll har de hållit nollan i fyra raka bortamatcher för första gången sedan i mars 2022. De har hittills hållit nollan i fyra av de 16 bortamatcher de spelat denna säsong. 

– Klopp har använt sig av 23 spelare i de fyra matcher som laget spelat i Ligacupen denna säsong. Endast Caoimhin Kelleher, Curtis Jones och Harvey Elliott har startat samtliga. Nunez och Gakpo har antingen startat eller gjort inhopp i alla fyra.

– Kelleher och Joe Gomez (13) är de spelare som gjort flest Ligacupframträdanden i den nuvarande Liverpooltruppen. 

– Kelleher har räddat fler straffar i straffläggningar (sex) än någon annan målvakt i klubbens historia. Han har varit involverad i fyra stycken straffläggningar och samtliga har slutat med Liverpoolseger.

– Ingen Liverpoolspelare har någonsin gjort ett hattrick i en semifinal i någon turnering.

– Liverpool och Fulham har mötts i Ligacupen vid fem tillfällen: The Reds har gått vidare samtliga gånger.

– I Fulhams trupp återfinns ex-röde Harry Wilson. Andra spelare som representerat båda klubbarna är bland annat Harvey Elliott, Fabio Carvalho, John Arne Riise, Danny Murphy, Jari Litmanen, Paul Konchesky, Lazar Markovic, Peter Beardsley och Steve Finnan. 

PS: Glöm inte att lägga ditt resultattips som du hittar när du scrollar ner på startsidan. Stänger 20:59.

Källa: Liverpoolfc.com, Thisisanfield.com, lfchistory.net.


❗

Vi behöver din support 2024! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer