Klopp om valet av finalmålvakt på Wembley

Bild till nyheten Klopp om valet av finalmålvakt på Wembley

Jürgen Klopp har redan signalerat vem som kommer att vakta stolparna på nationalarenan i nordvästra London om 30 dagar – och det blir inte världens bästa keeper.

Sedan Liverpool säkrat plats i Ligacup-finalen har många spekulerat om managern ändå inte väljer att satsa på rutinerade Alisson Becker, 31, mot Mauricio Pochettinos Chelsea. 

Det kan vi redan nu slå ur hågen. 

Det är nämligen spikat att Caoimhin Kelleher får axla ansvaret på "Anfield South" söndag den 25 februari.

– Föreställ er det! (att peta Kelleher) skrattade Klopp på presskonferensen efter 1-1-matchen mot Fulham på Craven Cottage. 

Adrian, Caoimhin Kelleher and Alisson Becker of Liverpool in the dressing room with the EFL Carabao Cup trophy at the end of the Carabao Cup Final...

– Åh, det är en helt annorlunda situation mellan Caoimhin och exempelvis Jarell (Quansah). Jarell är nu del av vårt rotationsteam, det är så enkelt som det. Det måste vi, för det går inte att spela med samma (mittbackspar) hela tiden. Så länge vi kan fatta de här besluten kommer vi att göra det. 

– Caoimhin är en topp, topp, toppmålvakt, men när Ali är i form får han inte så många matcher och jag är desperat efter att låta honom få spela mer. Det är viktigt för utvecklingen och han förtjänar det dessutom. Han ger alltid absolut allt, precis som Adrián förresten. 

Även om den 25-årige lintotten bara har gjort 33 matcher (12 hållna nollor) i alla turneringar sedan debuten för 4,5 år sedan, är han inte någon duvunge när det kommer till Ligacup-finaler.

Ingen glömmer hjälteinsatsen i det galna straffdramat mot Chelsea för två år sedan, då han dundrade in sin straff i krysset medan kollegan Kepa Arrizabalaga drog sin över ribban och bucklan hamnade på Anfield. Däremot är det nog färre som minns alla hans kvalificerade räddningar under ordinarie speltid och i förlängningen.

Chans att bli finalhjälte igen 

Det är förstås ingen nyhet att irländaren är klubbens förstekeeper i Ligacupen. Han har spelat fyra av de sex matcher som ledde till finalplatsen. De övriga två skulle han också ha stått, men var sjuk och skadad. Totalt har han gjort 14 matcher i turneringen under de senaste åren.

Klopp var även snabb med att tillägga att Alisson Becker, av många betraktad som bäst i världen, är helt "fine" med upplägget.

– De förtjänar ögonblicken i den här turneringen och jag sa det till Ali före säsongen, nej, redan för två år sedan, eller hur? 

– Jag vet inte exakt hur många matcher Caoimhin har spelat i år (12 matcher, reds anm) men med Europa League har det blivit en del och det är så det måste fungera. 

– Han var väldigt lycklig efter matchen ikväll. Han ler inte så ofta – åtminstone inte när jag är i närheten! – men jag kunde se att han var riktigt glad över att möjligheten att få vinna sin andra trofé i karriären, vilket skulle vara stort. 

– Vi vet alla att det är Chelsea vi möter och de vill förmodligen förändra historien efter att ha mött oss i två finaler för två år sedan, men det blir nog bra, avslutade Klopp.

- - - - - - - - - - - - - - - - - 

❗

Vi behöver din support 2024! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer