Sanningen om Alonsos "Liverpoolklausul"

Bild till nyheten Sanningen om Alonsos "Liverpoolklausul"
Det har cirkulerat uppgifter om att Xabi Alonso är fri att lämna Bayer Leverkusen om någon av de klubbar han representerat som spelare visar intresse. Så verkar dock inte riktigt vara fallet.

Efter Jürgen Klopps minst sagt oväntade besked att han kommer att lämna Liverpool i sommar startade omedelbart spekulationer om vem som ska ersätta tysken.

Xabi Alonso är ett populärt alternativ bland supportrarna och han seglade också snabbt upp som favorit hos bettingbolagen. Alonso har gjort ett strålande jobb i Bayer Leverkusen sedan han tog över i oktober 2022 och lyft dem från en placering långt ned i tabellen till att toppa Bundesliga, fyra poäng före Bayern München.

Den ex-röde mittfältaren har ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2026, men uppgifter från Tyskland har gjort gällande att det finns en klausul i kontraktet som tillåter honom att lämna för att ta över någon av de klubbar han representerat som spelare, exempelvis Liverpool, Real Madrid och Bayern München.

Leverkusens vd Fernando Carro har i en intervju med journalisten Ben Jacobs förnekat att någon sådan klausul existerar. 

"Man behöver ingen klausul. Vi har en väldigt, väldigt bra relation med Xabi och han vet att vi är en seriös klubb," sa Carro.

"I slutet av dagen så kommer vi inte att tvinga kvar någon om denne inte vill stanna. Vi vill att han ska vara glad och må bra hos oss, han vill stanna, det är vårt mål."

"Det finns ingenting på papper, men ibland är överenskommelser som inte finns på papper också överenskommelser, och vi vet att om han måste flytta i framtiden så kommer vi att kunna prata med varandra."

Tyska Sky Sports-journalisten Florian Plettenberg rapporterar att Leverkusen är medvetna om att Alonso finns med på Liverpools lista över kandidater.

Han skriver dock att den tyska klubben är positiva och att de inte tror att Alonso kommer att lämna i sommar. En av anledningarna till detta ska vara att spanjoren redan är involverad i planeringen av truppen inför säsongen 2024/25.


❗

Vi behöver din support 2024! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer