Rapport: Bradley magisk när Chelsea krossades

Bild till nyheten Rapport: Bradley magisk när Chelsea krossades
Liverpool stod för en strålande insats mot Chelsea och vann välförtjänt och i överlägsen stil. Allra bäst i The Reds var återigen Conor Bradley som gjorde sitt första mål för klubben och dessutom bidrog han med två målgivande passningar.

SUMMERING:

Det var en elektrisk stämning på Anfield och Liverpool svarade på stödet genom att sätta rejäl fart i offensiven från start. Chelsea var dock inte ofarliga och Conor Gallagher ropade på straff efter att ha sprungit ihop med Virgil van Dijk, men domare Paul Tierney friade och VAR-domarna hade ingen annan åsikt om situationen.

Darwin Nunez gjorde som han alltid gör och var ett ständigt hot för Chelseas backlinje. Han kom loss ett par gånger och var inte rädd för att avsluta från distans.

Det var en djupledslöpande Nunez som var Liverpools absolut största hot och i den 19:e minuten kom han loss på nytt. Anfallaren drog till med en halvvolley med vänstern som målvakten precis lyckades rädda med hjälp av den bortre stolpen.

Liverpool var det klart bättre laget under de första dryga tjugo minuterna och i den 23:e skulle de få utdelning. Conor Bradley satte fart efter kanten och hittade in till Diogo Jota som rusade rakt mot mittbackarna och tryckte sig igenom för att hitta ett läge att distinkt sätta dit 1-0.

Den första halvtimmen var nästan helt och hållet Liverpools och Curtis Jones var mycket nära att utöka lagets ledning när han fick bollen i straffområdet och skruvade ett lågt skott mot bortre, men Petrovic i Chelsea-målet hann ned för att rädda.

Chelsea hade sedan några minuter där de lyckades hålla lite boll inom laget, men Liverpool skulle straffa dem genom en snabb omställning. Det var den sagolikt skicklige Bradley som stormade fram till höger och när han väl fick bollen såg det ut som han aldrig gjort något annat än att skjuta perfekta skott placerade vid den bortre stolpen – 2-0 var ett faktum och Anfield exploderade i ett enormt jubel!

"There's only one Conor Bradley," sjöng euforiska hemmasupportrar.

En redan fantastisk halvlek såg ut att bli ännu bättre när Van Dijk mötte en längre boll med ett inspel mot Jota, portugisen fälldes av Badiashile och Tierney pekade på straffpunkten. Nunez klev fram från elva meter – men sköt i stolpen!

Liverpool missade alltså chansen att ta med sig en tremålsledning in till pausvilan men med tanke på dominansen under de första 45 fanns ingen större anledning till oro för Jürgen Klopps mannar.

Chelsea skapade en jättechans till kvittering tidigt i den andra halvleken när de ställde om i en kontring som resulterade i ett skottläge för Mudryk som var helt ensam i straffområdet, den nyligen inbytte anfallaren sköt dock högt över och Pochettino slog frustrerat ut med armarna vid gästernas bänk.

Den tidiga chansen till trots var Liverpool fortsatt det klart bättre laget även efter paus. Chelseas enda chans att få till en reducering och hitta en väg in i matchen igen såg ut att vara att få det att stämma i omställningsspelet.

Bradley fortsatte att vara fullständigt briljant och i den 65:e minuten skulle han göra ännu en assist när han passerade en försvarare efter sin kant och svingade in ett precist inlägg till Dominik Szoboszlai som nickade in 3-0.

Strax efter målet gjorde Klopp fyra stycken byten: Cody Gakpo, Harvey Elliott, Andy Robertson och Trent Alexander-Arnold kom in istället för Jota, Szoboszlai, Gomez och Bradley.

Chelsea skulle strax därefter reducera till 3-1 genom Christopher Nkunku som stod för en fin individuell prestation när han vände bort det röda försvaret innan han dunkade in gästernas första mål.

Med kvarten kvar att spela fick Nunez en ny chans att sätta spiken i kistan för segern när Robertsons chippade inlägg nådde honom; nicken resulterade dock i ännu en ramträff för anfallaren – för fjärde gången i matchen, nytt Premier League-rekord.

Nunez skulle assistera till 4-1-målet istället. Anfallaren vann en duell med Thiago Silva innan han serverade ett öppet mål för Diaz som kastade sig fram för att sätta bollen i nät.

Bobby Clark fick hoppa in under slutskedet av matchen då han ersatte Jones i den 83:e minuten.

Det syntes verkligen att Liverpool njuter av att spela fotboll för stunden när de med ett enormt kollektivt leende på läpparna med enkelhet spelade av matchen för att sedan fira en 4-1-seger och en första trepoängare mot Chelsea på sex matcher.

MATCHFAKTA:

Premier League

Liverpool – Chelsea 4-1 (2-0)

Målen: 1-0: (23) Jota (Bradley), 2-0: (39) Bradley (Diaz), 3-0: (65) Szoboszlai (Bradley), 3-1: (71) Nkunku (Chukwuemeka), 4-1: (79) Diaz (Nunez)

Domare: Paul Tierney