Damlaget: Vidare till kvartsfinal i FA-cupen

Bild till nyheten Damlaget: Vidare till kvartsfinal i FA-cupen
Liverpools damer fortsätter att göra framsteg i Adobe Women's FA Cup.

Championship-Lager London City Lionesses stod för motståndet på Princes Park Stadium när en plats i FA-cupkvarten stod på spel.

Liverpool flög ur startblocken och tog ledningen redan efter sex minuters spel. Jasmine Matthews inlägg nådde Sophie Roman Haug vars nick betydde 1-0 till gästerna.

I chansväg handlade det mesta om Liverpool fram till pausvilan, men inga fler mål gjordes. Det var inte mycket som förändrades efter paus då Matt Beards lag klev ut och levererade en insats av liknande dominant art som i den första halvleken.

Med drygt 20 minuter kvar att spela skulle ledningen, mycket välförtjänt, utökas. Målvakten Rachel Laws slog en längre boll mot Roman Haug som i sin tur styrde den vidare till Melissa Lawley. Yttern drog till med ett distinkt skott som via ribban gick i nät och 2-0 var ett faktum. 2-0 blev också slutresultatet.

De lag som tagit sig vidare till kvartsfinal är Liverpool, Leicester, Tottenham, Manchester City, Brighton, Chelsea, Manchester United och Everton.

Laget: Laws, Parry (Koivisto, 56), Fisk, Fahey, Clark (Daniels, 56), Matthews, Nagano, Holland (Lundgaard, 63), Höbinger, Lawley (Enderby, 70), Roman H. (Kiernan, 70).