Man City kryssade mot Chelsea

Bild till nyheten Man City kryssade mot Chelsea
Manchester City passerar inte längre Liverpool om de vinner hängmatchen mot Brentford.

Liverpool inledde Premier League-helgen genom att tre säkra poäng mot Brentford och klev därmed upp på 57 poäng efter 25 spelade omgångar.

Toppkonkurrenten Arsenal uppvisar fortsatt strålande form och följde upp storsegern mot West Ham med en 5-0-seger borta mot Burnley, en seger som gör att de fortsatt är två poäng bakom The Reds.

I kvällsmatchen välkomnade en annan toppkonkurrent, Manchester City, Chelsea till Etihad Stadium. Pep Guardiolas lag hade inför omgången sex raka segrar i ligaspelet och 11 om man räknade in samtliga turneringar.

Men segersviten är nu bruten. Detta efter att Chelsea fått med sig en poäng från Manchester. Londonlaget tog ledningen i matchen genom Raheem Sterling och var i andra halvlek mycket nära att göra 2-0, men istället kunde Rodri kvittera till 1-1 i den 83:e minuten vilket öppnade för slutminuter där City jagade febrilt efter ett segermål.

Något segermål kom dock aldrig och de båda lagen fick dela på poängen. Det innebär att Guardiolas manskap nu har 53 poäng efter 24 spelade matcher, så de passerar inte längre Liverpool vid seger i hängmatchen mot Brentford som spelas på tisdag.