– Edwards kommer att kräva full kontroll

Bild till nyheten – Edwards kommer att kräva full kontroll
Det verkar som att FSG vill göra ett sista försök att hämta hem Michael Edwards som sportchef.

Liverpool FC hade enastående framgång med Michael Edwards som klubbens sportchef fram till att 44-åringen lämnade klubben sommaren 2022. Exakt varför Edwards lämnade är fortfarande oklart, men en del rapporter hävdade att det handlade om att Edwards inflytande begränsades av andra.

I sommar kommer Jürgen Klopp att lämna klubben och de Liverpool önskar att den före detta sportchef återvänder för att bestämma över klubbens struktur i den era som följer efter Klopp och hans stab.

Edwards har redan tackat nej till ett erbjudande från ägarna Fenway Sports Group (FSG) den senaste månaden, men på onsdagen rapporterade den självutnämnde transfergurun Fabrizio Romano att det kommer att göras ett sista försök att locka tillbaka Edwards.


Han sägs ha avslagit flera erbjudanden från klubbar om att återvända i tjänst som sportchef, inklusive från Chelsea, och arbetar nu som konsult på företaget Ludonautics tillsammans med Ian Graham. Graham arbetade också för Liverpool mellan 2012 till 2023.

Kommer att kräva full kontroll

Vanligtvis välunderrättade Paul Joyce på The Times rapporterar att något speciellt måste hända för att Edwards ska överväga att återvända till Liverpool. Han tror att Edwards skulle kräva full kontroll över Liverpools "fotbollsverksamhet" för att överväga att återvända, två år efter att han lämnade klubben.

FSG har letat efter en ny sportchef sedan Julian Ward avgick förra sommaren. Han tog över jobbet efter Edwards 2022. Jörg Schmadtke anställdes som en tillfällig lösning och var klar vid slutet av januarifönstret.

Ägarna sägs ha insett att profilen på en sportchef de sökte har förändrats. Tidigare letade de efter någon som kunde assistera Klopp i hans behov, men nu behövs någon som kan ta hand om hela klubben under den kommande övergångsperioden. Det är något som FSG hoppas att Edwards kan lockas av.

Joyce fortsätter skriva att FSG kommer att ha ett möte med sina partners i USA den här veckan, och att ägarna återigen försöker locka Edwards kan betyda att de inte är övertygade av de andra kandidaterna för jobbet.

FSG ser Edwards som en av nycklarna till framgången under Klopp, med det sätt han opererade på transfermarknaden, både när det gällde köp och försäljningar.

Rory Smith från New York Times föreslår att FSG erbjuder Edwards delägarskap inom FSG som en del av en eventuell överenskommelse.

Mycket att göra för FSG

Det har historiskt varit väldigt ovanligt med läckor i media gällande FSG:s planer, än mindre nu under en period då de måste anställa både en sportchef och en ny manager för att ersätta Jürgen Klopp. Joyce fortsätter skriva att Xabi Alonso är den främsta kandidaten för managerjobbet – men att ägarna troligtvis även kommer att intervjua Ruben Amorim från Sporting.

Dessutom har det inte varit några kontraktsförhandlingar med spelare som Virgil van Dijk, Mohamed Salah och Trent Alexander-Arnold, vilka alla närmar sig sitt sista kontraktsår. Samtalen måste inledas när en ny sportchef är på plats.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer