Fortsatt osäkerhet kring Konaté

Bild till nyheten Fortsatt osäkerhet kring Konaté
Det återstår fortfarande att se huruvida Ibrahima Konaté kommer till spel mot Manchester City eller ej.

Det blev en nästintill perfekt kväll i Prag när Liverpool besegrade Sparta Prag med hela 5-1 och gav sig själva en enorm fördel inför nästa veckas returmöte på Anfield. 

Det enda negativa var det faktum att Ibrahima Konaté tvingades lämna planen med en skadekänning med några få dagar kvar till titelfighten mot Manchester City i Premier League. 

Jürgen Klopp meddelade direkt efter segern mot Sparta Prag att Konaté själv var ganska positiv och att han trodde att bytet hade skett i rätt tid. 

Managern kunde inte ge någon ny uppdatering när han höll sin presskonferens inför söndagens match på Anfield.

– Ibou, jag vet inte. Ibou var ganska positiv igår kväll, han kände att han fattade rätt beslut i rätt stund. Men vi vet inte. Han kommer att undersökas. Jag har inte sett resultaten ännu, sa han.

Det vekar alltså åtminstone finnas hopp om att mittbacken ska kunna komma till spel i matchen. Om inte står det mellan Joe Gomez och Jarell Quansah om vem som tar plats bredvid Virgil van Dijk i mittlåset. Klopp har under hela säsongen öst beröm över Gomez som gjort allt annat än att spela på sin ordinarie position som mittback och idag fick också Quansah en stor skopa av beröm.

–  Han har utvecklats enormt mycket. Han har klivit fram. Han kom tillbaka och det var inte så att alla inom klubben sa att han var det nästa stora. Vi kände till hans styrkor. Men hur man hanterar nästa steg i kvalitet, möta Premier League-anfallare och så.

– Vi ville ge honom chansen och läget i truppen var bra för det. Han var då femte mittback om man kan säga så, det var inte planerat att Joe skulle spela höger- eller vänsterback. Han visade direkt att han inte bara vill vara en del av laget, han vill vara i det. Han visar det varje träning och det är härligt att se. 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer