Van Dijk ser fram emot duellen med Haaland

Bild till nyheten Van Dijk ser fram emot duellen med Haaland

Söndagens stormatch på Anfield kommer innehålla många spännande dueller. En av dessa blir den mellan Virgil van Dijk och Erling Haaland.

Den största ligamatchen för säsongen står för dörren där titelrivalerna Liverpool och Manchester City ska drabba samman på Anfield. 

Liverpoolkaptenen Virgil van Dijk har varit ligans bäste mittback under säsongen och på söndag ställs han mot skytteligaledaren Erling Haaland.

– Det är såklart en enormt viktig match för båda lagen och jag ser verkligen fram emot utmaningen att möta trippelvinnarna, säger Van Dijk till PA News Agency i en intervju som återges av Thisisanfield.com.

– Det är alltid kul att möta en av de bästa och formstarkaste anfallarna i världen. Han är en naturlig målskytt, han har bevisat det och hans siffror talar för sig självt. Det kommer att bli en tuff eftermiddag men det är en duell jag ser fram emot.

I intervjun fick Van Dijk frågan om Haaland skapat problem för honom tidigare. Anfallaren har gjort tre mål på sex matcher mot Liverpool under sin tid i City.

– Självklart. Jag har skapat problem för honom, han har skapat problem för mig – det är så det fungerar. De här duellerna är alltid tuffa.

– Men som sagt så tror jag att han ser fram emot det, det gör jag också. 

Mittbacken vill inte lägga för stor betydelse på matchen i kampen om ligatiteln.

– Det är för långt kvar. Det är såklart en enormt viktig match, det går inte att komma ifrån. Mångas blickar kommer riktas mot matchen men vi har ett mål och det är att försöka vinna matchen. 

– Vi spelar på hemmaplan och vi ser fram emot utmaningen, det är också en stor möjlighet. Vi vill få med oss ett bra resultat. Det är det vi fokuserar på, inte att kliva ut där och göra ett statement. 

– Vi vet att vi kommer att möta ett bra lag och att det kommer att bli tufft. 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer