📸 Rapport: Lekstuga på Anfield!

Bild till nyheten 📸 Rapport: Lekstuga på Anfield!
Inte ens 15 minuter hade spelats på Anfield innan Liverpool hade gått upp i en 4-0-ledning mot Sparta Prag och helt och fullt tagit död på dubbelmötet. De var dock inte nöjda där, så när slutsignalen ljöd stod det 6-1 och 11-2 totalt.

SUMMERING:

Liverpool fick en perfekt start på kvällen då de tog ledningen redan efter sju minuters spel. Bobby Clark hittade ut till Dominik Szoboszlai som spelade bollen snett inåt bakåt till en ensam Darwin Nunez som mycket säkert placerade in 1-0.

Reprisbilderna hann inte ens visas färdigt innan Anfieldpubliken fick utbrista i ett nytt glädjevrål! Mohamed Salah pressade fram ett misstag från gästernas backlinje vilket gav Bobby Clark en jättechans, en chans han förvaltade på bästa sätt och 2-0 var ett faktum. 19-åringen fick därmed fira sitt allra första mål för The Reds!

Det skulle inte sluta där! Redan innan klockan hade passerat tio minuter hade Liverpool vunnit bollen högt igen och Salah placerat in 3-0. Denna gång var det Clark som vann bollen och skapade läget för "The Egyptian King".

Målet innebar att Salah nu gjort 20 mål eller fler i sju raka säsonger, något som ingen annan Liverpoolspelare lyckats med tidigare!

Det bjöds verkligen på en overkligt bra start från hemmalaget. Innan kvarten var spelad hade de gjort mål igen! Salah kombinerade med Nunez innan den förstnämnde slog ett lågt inspel till Cody Gakpo som från nära håll kunde göra 4-0!

Efter det fjärde målet samlade Sparta-kaptenen sitt lag i ett försök att hitta ett sätt att stoppa blödningen. Samtalet gav åtminstone lite effekt då resultatet var detsamma när halvtimmen var spelad, men Liverpool fortsatte att ha fullständig kontroll i matchen utan att behöva lägga i någon av de högre växlarna.

Nunez borde ha satt dit Liverpools femte för kvällen i den 35:e minuten när ett nytt fint anfall resulterade i att Salah serverade sin anfallskollega ett öppet mål, men uruguayanen lyckades inte få någon ren träff på den studsande bollen och avslutet gick över.

Lite från ingenstans reducerade gästerna med några minuter kvar av första halvleken. En vasst slagen djupledspassning frispelade Veljko Brimancevic placerade in 4-1 bakom Kelleher.

Det blev det sista av värde som hände i en mycket speciell halvlek som gjorde att Jürgen Klopp inte hade särskilt mycket att stressa över inför de sista 45 minuterna av dubbelmötet.

Inför den andra halvleken gjorde Klopp tre byten: Harvey Elliott, James McConnell och Kostas Tsimikas ersatte Nunez, Endo och Gomez. Robertson klev in som mittback medan Tsimikas tog plats ute till vänster i backlinjen.

Det dröjde inte länge innan Liverpool hade utökat ledningen ytterligare. Salah passade Szoboszlai som drev in i straffområdet och drog iväg ett avslut som styrde på en försvarare, något som ställde Vindahl-Jensen i målet. 5-1!

I den 55:e minuten var det dags för publiken att fira ett mål igen! Bradley fångade upp en hörna utanför straffområdet och spelade vidare till Elliott som sköt; skottet styrde på Gakpo och in i mål till 6-1.

Efter en dryg timmes spel kom Virgil van Dijk in från bänken när han ersatte Quansah.

Liverpool hade av förklarliga skäl inget jättetempo i spelet men fortsatte att vara det enda lag som skapade några farliga chanser. I den 68:e minuten hittade Elliott fram till Gakpo som kunde följa med bollen in i straffområdet och avsluta, men bollen gick en bra bit över ribban.

Med en kvart kvar att spela gjorde Klopp ett spännande byte där han lät Mateusz Musialowski, eller "den polske Messi" som han också kallats, fick göra A-lagsdebut. Clark lämnade planen.

Liverpool spelade av de avslutande minuterna på ett sådant sätt att de tillresta bortasupportrarna firade skämtsamt varje gång Sparta Prag lyckades slå passningar inom laget. Elliott dribblade sig fram i straffområdet och kunde sånär utöka ledningen ytterligare, men Vindahl-Jensen stod för en fin räddning. Senare hade Gakpo en boll i nät efter en ny framspelning av Salah, målet blev dock bortdömt för offside och det blev inget hattrick-firande för nederländaren.

När domare Artur Dias signalerade för full tid kunde The Reds konstatera att de tagit sig vidare till kvartsfinal efter en 11-2-seger totalt sett och nu riktas blickarna mot fredagens lottning, med start 13:00.

MATCHFAKTA:

Europa League, åttondelsfinal 2/2

Liverpool – Sparta Prag 6-1 (4-1). Liverpool vidare med 11-2 totalt.

Målen: 1-0: (7) Nunez (Szoboszlai), 2-0: (9) Clark (Salah), 3-0: (10) Salah (Clark), 4-0: (14) Gakpo (Salah), 4-1: (42) Birmancevic (Preciado), 5-1: (48) Szoboszlai (Salah), 6-1: (55) Gakpo (Elliott)

Domare: Artur Dias