📹 – Sa åt honom att sluta försvara!

Bild till nyheten 📹 – Sa åt honom att sluta försvara!
Jürgen Klopp pratade om den speciella instruktion han gav Mohamed Salah, anfallarens rekord och hur nöjd han var med lagets attityd när han mötte pressen efter storsegern mot Sparta Prag.

Liverpool hade en stor ledning med sig in i returen mot Sparta Prag. Det stoppade dem inte från att trycka gasen i botten från första sekund på Anfield och göra smått otroliga fyra mål inom loppet av 14 minuter.

Slutresultatet skrevs till 6-1 och The Reds tog sig vidare till kvartsfinal i Europa League efter en 11-2-seger totalt. Detta hade Jürgen Klopp att säga efter matchen.

Om kvällens insats:

– När vi pratade på lagmötet tidigare så sa jag att jag inte förväntar oss att förlora med 5-0 och att vi blir utslagna, men att det var en utsåld arena och att allt var förberett för en väldigt bra fotbollsmatch. Det var upp till oss om vi tar oss vidare på något sätt eller genom att spela en väldigt bra match och det fanns många anledningar till att försöka göra en bra match.

– Grabbarna inledde matchen otroligt bra. Vi var verkligen på dem och gjorde vackra mål. 4-0 efter 14 minuter är väldigt ovanligt och därefter blev det en konstig match: "Hur förblir man hungrig och sådana saker?" I den stunden började nog alla tänka att vi har fler matcher som stundar. 

– Vi gjorde förändringar i paus. Vi ville vara försiktiga med Joey och Darwin. Vi behövde inte byta ut dem men vi har en till match på söndag. 

– En bra match, underhållande. Vi alla har upplevt andra typer av stämningar på Anfield men jag är bara så glad för allas vår skull, inklusive publiken, att det inte blev så nervöst som det brukar bli. Alla kan gå hem med normalhög puls och det är så det bör vara då och då. Det kommer inte förbli så! Redan på söndag ska vi spela igen och nu har vi tre dagar på oss att förbereda oss.

Om Clarks första mål och Salah som förste spelare att göra 20 mål i sju raka säsonger:

– Den andra statistiken är inte särskilt förvånande eftersom han är en otrolig spelare. Mo, det är lite speciellt idag, planen var inte att han skulle spela 90 minuter. Planen var att byta ut honom när vi bytte in Mateusz men sedan behövde vi byta ut Bobby istället. Men Mo är erfaren nog för att återhämta sig under matchens gång. Jag sa åt honom att inte försvara mer – jag tror aldrig jag sagt det till en spelare tidigare! Förresten Mo, det gäller inte på söndag! 

– Bobby, det är fint att se hur grabbarna utvecklas. Han gör en toppeninsats. Målet ja, men han skapade också ett mål när han vann bollen genom hög press – topp, topp, topp. Att han sedan kan kontrollera en match trots att han fortfarande känner sig exalterad inombords, det är fantastiskt. Han är den enda vi behöver oroa oss lite för, jag hoppas inte att det var någonting men han satt där och kände av någonting, så vi bytte ut honom. Utöver det så bör alla vara OK.

Om han tyckte synd om Sparta:

– Jag är själv tränare och jag har pratat med Brian (Priske). Det är en kvalitetsskillnad. Det visste vi redan inför matchen. Om laget med bättre kvalitet visar en bra attityd, då blir det svårt. 

- För länge sedan så jobbade jag i en mindre klubb – inte så att Sparta är en liten klubb – men jag jobbade i Tyskland i en mindre klubb, Mainz. Man kan vinna matcher men man behöver lite hjälp från motståndarna – nu gav vi dem ingen hjälp. 

– Grabbarnas attityd var på topp, så det var svårt och vi vet alla hur sådant här kan gå. Det är en tuff vecka för Sparta, men jag fick känslan av att supportrarna uppskattade resan åtminstone. De var fantastiska under hela matchen. 

Mer om Mo Salah:

– Jag har jobbat ihop med honom i sju år, ett problem vi aldrig haft är en jämnhet. Han levererar, levererar och levererar, det finns inget stopp för hans driv. Hans kvalitet finns där, men drivet att göra mål tar inte slut. Han har utvecklats på så många sätt sedan han kom hit. Han kommer inte sluta. Så jag kanske är mindre förvånad än andra, jag trodde att det redan hade hänt den här säsongen om jag ska vara ärlig, men han har varit skadad ett tag så det var därför han inte kunde göra det tidigare, annars hade det hänt i januari eller februari. 

– Det är fantastiskt att ha honom tillbaka.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer