📹 Klopp inför Man United

Bild till nyheten 📹 Klopp inför Man United
Efter segern mot Sheffield United genomförde Jürgen Klopp också uppsnacket till söndagens stormatch mot Manchester United. På tal kom bland annat arbetet mot hatsångerna och vad han lärde sig av förlustmatchen mot rivalerna i FA-cupen.

Klopp om arbetet mot hatsångerna:

– Det är jätteviktigt. Jag hör dem inte riktigt under matcherna, men jag fick höra efter förra matchen att det hade hänt. Det är såklart inte alls bra. Generellt sett så är det bra att vi utbildar våra ungdomar i vissa områden: respekt, förståelse och allt sådant. 

– Det är två av världens största klubbar. Visa lite klass i sådana här lägen. Sjung det inte, visa klassen. Låt oss ha en fight ute på planen, låt oss spela fotboll. Självklart kan ni vara glada om vi förlorar, det är inga problem med det, men visa lite klass. Det är min önskan.

Om det krävs perfektion i titelracet:

– Det är så det är i Premier League. När vi blev mästare var det avgjort ganska tidigt, det har väl hänt för City också, men annars har det varit jämnt. Det ser ut som att det blir jämnt igen. Om det är ett jämnt race så är den bästa situationen att man är en del av det, vilket vi är. Det är bra. 

– Låt oss fortsätta kämpa. Nästa match är en enorm match, som de alla är. Jag tittade på schemat, någon sa att vi hade det bästa schemat. Jag kan inte förstå det. Jag kanske är för negativ, men det är tufft! Bra motståndare, men vi är redo. Vi vill vara med i kampen. 

Om vad han lärde sig av förlusten senast:

– Att den tionde intervjun inte är lika bra som den nionde som man gör efter matchen! Hmm.. vi har redan pratat om hur matchen såg ut, de inledde bäst sedan tog vi över. Vi var bra, men vi tog inte vara på våra chanser. Matchen gick till förlängning, det kommer vi inte ha nu. Det var för mycket för oss den dagen, vi kunde inte kontrollera det längre och gjorde misstag. United vände. United är ett bra lag, hemmaplan. 

– Jag skulle vilja säga att vi bör spela som vi gjorde mellan minut 15 och 70, men fotboll är inte så simpelt. Vi måste hitta ett sätt att skapa problem för United. De kommer försöka göra exakt samma sak. Det krävs att vi gör en väldigt bra match om vi vill få med oss någonting därifrån. 

Om han kommer sakna dessa stormatcher:

– Det handlar inte om det. Vilken manager hade jag varit om jag hade sagt att jag kommer att sakna matcherna mot United och City men inte de andra matcherna. Nej. Det är inga problem. Jag kommer sakna alla matcher, men under mitt liv har jag varit utan allt det andra så nu får vi se hur jag hanterar att vara utan fotbollen. 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer