– Vi är ute på ett uppdrag: vinna Premier League!

Bild till nyheten – Vi är ute på ett uppdrag: vinna Premier League!
Joe Gomez gör ingen hemlighet av lagets ambitioner när man besöker Old Trafford.

Liverpool har mött Manchester United vid två tidigare tillfällen den här säsongen och har ännu inte fått uppleva segerns sötma. Tredje gången gillt ikväll?

Joe Gomez vill ha revansch för den snöpliga 3-4-förlusten i FA-cupens kvartsfinal för tre veckor sedan. 

– Det var otroligt tungt att åka ur cupen på det sättet. Vi spelade bra under stora delar av den matchen, men lyckades inte ta tillvara på det. Men nu blickar vi framåt, ligan är en annan turnering och vi vet att vi måste ta med oss vårt momentum dit. Det är alltid ett tufft ställa att åka till och de är fortfarande ett topplag, så vi måste se till att vara på tårna redan från start, säger den 26-årige försvararen till Liverpoolfc.com.

"Vi vill vinna för honom"

Joe Gomez of Liverpool and Alejandro Garnacho of Manchester United in action during the Emirates FA Cup Quarter Final at Old Trafford on March 17,...

– Förra matchen påminde oss om att vi måste vara obevekliga när det gäller att ta vara på chanserna, annars kan saker och ting vända väldigt snabbt. Förhoppningsvis kan vi kontrollera det bättre och straffa dem. 

The Reds ligger på andra plats efter att både Arsenal och Manchester City säkrat tre poäng under lördagen. Titelracet håller på att utveckla sig till en thriller. 

– Premier League-titeln är såklart ett stort mål för oss, kanske ännu mer speciellt med tanke på vår situation (att Klopp slutar). Alla vill få det att hända för honom, för det skulle göra allting så mycket bättre. Han lägger inte så stor vikt åt "att göra det för honom", men vi vet varför vi vill vinna. Vi har den gnistan. Vi måste bara få ut det på planen, ge allt och se vart vi hamnar till slut.

Gomez själv har en fantastisk säsong, där han bemästrat fyra-fem positioner under otaliga skadekriser och även fått göra comeback i landslagströjan efter 3,5 år. Så här långt har han medverkat i 43 matcher, bara Nunez och Gakpo har fler framträdanden. 

– Självklart uppskattar jag förtroendet som jag fått, alla vet hur länge jag varit här och vad den här klubben betyder för mig. Men nu handlar om att vara fokuserad och ta en match i taget. Vi är ute på ett uppdrag och vi har inte tid att att uppehålla oss vi en massa andra saker.

– Allt handlar om att avsluta säsongen, göra det bästa av det och förhoppningsvis slutar det bra. 

🚩

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer