Uppgifter: Saudi-intresse för Alisson

Bild till nyheten Uppgifter: Saudi-intresse för Alisson
Transferfönstret närmar sig och rykteskarusellen börjar varva igång på allvar. Saudiska klubbar väntas göra ett försök att få loss Alisson i sommar.

Förra sommaren spelade Saudi League en huvudroll i transferfönstret. Liverpool behövde stå på sig när stora bud inkom på Mohamed Salah medan Jordan Henderson och Fabinho såldes till ligan. Dessutom anslöt Roberto Firmino gratis efter att avtalet med The Reds löpt ut.

En ny transferkamp kan komma att vänta denna sommar. Enligt Telegraphs Jason Burt har de saudiska klubbarna riktat in sig på ett antal högprofilerade Premier League-spelare inför det stundande transferfönstret.

En av dessa spelare sägs vara Liverpools Alisson. Målvakten knöt starka band till Fabinho och Firmino under åren de spenderade tillsammans på Merseyside och den brasilianska duon har nu hunnit samla på sig erfarenhet från spel i Saudiarabien efter en säsong med Al-Ittihad respektive Al-Ahli. 

Tidigare i år lades Alissons hem på Merseyside ut för försäljning, något som knappast kommer att minska spekulationerna om en eventuell flytt i sommar. Målvakten har dock ett avtal med Liverpool som sträcker sig till 2027, så det skulle krävas ett enormt bud för att få klubben att överhuvudtaget överväga en försäljning.

Sannolikt kommer det spekuleras kring flera Liverpoolspelares framtid under den närmsta tiden då en ny era med Arne Slot som huvudtränare är i färd att inledas. 

På målvaktsfronten är en förändring redan bekräftad. Tränaren John Achterberg kommer att lämna klubben när säsongen är över. Samtidigt har det under våren cirkulerat rykten om att Caoimhin Kelleher är redo att flytta på sig för att stärka sina chanser till att bli förstaval mellan stolparna.

Källa: Thisisanfield.com.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer