– Kan bekräfta att jag ska till Liverpool

Bild till nyheten – Kan bekräfta att jag ska till Liverpool
Arne Slot har nu bekräftat att han ska ta över tränarjobbet i Liverpool.

Sedan de första rapporterna om en överenskommelse mellan Liverpool och Feyenoord har Arne Slot hintat om, men vägrat bekräfta, att han kommer att ersätta Jürgen Klopp.

När han under fredagen höll en presskonferens inför sin sista match i Feyenoord kom han dock med tydliga besked.

– Jag kan bekräfta att jag kommer att vara tränare där nästa år, sa nederländaren enligt Thisisanfield.com.

Strax därefter kommunicerade även Feyenoord för första gången att managern kommer att lämna. 

"Vi har skapat de bästa av minnen, låt oss njuta av det sista," skriver klubben som dessutom har publicerat en hyllningsvideo där Slot står i fokus.

På presskonferensen pratade Slot om processen som pågått under den senaste tiden.

– Det faktum att man vet vad som ska hända hjälper en att hantera det på ett fint sätt, både från klubbens och min egen sida och från de människor som jag arbetat med. 

– Om man lämnar mitt i säsongen kan det kanske uppstå personliga problem från ingenstans. Folk kanske tror att processen fungerar så här, att klubbarna först är informerade och att tränarna och spelarna informeras därefter, men processen fungerar inte så.

– Som individ vet man redan. Marino Pusic (Slots tidigare assisterande tränare) visste såklart länge att Shakhtar var intresserade, redan innan han berättade det för mig eller klubben. Detsamma gäller för mig med Liverpool.

– Så ja, om man lämnar plötsligt mitt under säsongen så är det ett annat typ av farväl än om man gör det efter säsongen när alla har sett det komma i flera veckors tid.

Slots bekräftelse till trots kommer det officiella beskedet från Liverpools sida troligtvis att dröja åtminstone till nästa vecka då allt fokus i dagsläget ligger på att ta farväl av Klopp.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️

8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer