Liverpool – Wolverhampton 2-0: Klopp tackades av med en seger

Bild till nyheten Liverpool – Wolverhampton 2-0: Klopp tackades av med en seger
Det blev en kväll fylld av känslor på Anfield när Jürgen Klopp gjorde sin sista match som manager för Liverpool. Laget såg till att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för ett fint farväl genom att besegra Wolverhampton med 2-0 efter mål av Alexis Mac Allister och Jarell Quansah.

Spelarna klev ut till en mäktig inramning på Anfield när "You'll Never Walk Alone" sjöngs med extra mycket kärlek, kryddat av ett tifo med texten: "Danke Jürgen" som prydde läktarna. En märkbart rörd Jürgen Klopp fångas av tv-kamerorna och så fort visslan för matchstart ljöd skanderade supportrarna: "I'm so glad that Jürgen is a Red!".

Precis i linje med Klopps önskan såg spelarna ut att vara påkopplade och fokuserade på att säkra poängen som stod på spel när matchen drog igång. Tidigt etablerade de rödklädda, dressade i nästa säsongs hemmatröja, ett offensivt tryck som tvingade Wolverhampton att gång efter annan slå ifrån sig från en djup position i eget straffområde.

När chanserna på planen uteblev bjöd publiken på höjdpunkterna under den första kvarten när ex-röda spelare som varit en del av Klopp-eran hyllades: Gini Wijnaldum och Divock Origis namn var några som hördes från läktarna.

Liverpool bjöd på ett gäng fina kombinationer som gjorde att de vid flertalet tillfällen tog sig in i straffområdet, väl där hade de dock svårigheter att hitta hela vägen fram till några avslut som på allvar testade José Sa i Wolverhamptons mål.

I den 28:e minuten blev Wolverhamptons Nelson Semedo utvisad. Ytterbacken stämplade Alexis Mac Allister högt upp på fotleden vilket initialt renderade ett gult kort från Chris Kavanagh, men efter en konversation med David Coote i VAR-rummet vandrade domaren domaren ut till skärmen vid sidan av planen för att titta på situationen igen och därefter beslutade han sig för att stryka det gula kortet för att istället dra fram det röda.

Mac Allister repade sig från den elaka stämplingen och skulle några minuter senare göra matchens första mål! Harvey Elliott fick bollen ute till höger och levererade ett perfekt inlägg in i boxen där den framrusande mittfältaren nådde högst och kunde nicka in 1-0.

Med fem minuter kvar av halvleken testade Wataru Endo ett skott från distans vilket tvingade Sa till en räddning som resulterade i en hörna. Det skulle visa sig vara ett värdefullt skott då hörnan ledde till ett 2-0-mål: Salah hafsade iväg ett skott som Jarell Quansah lyckades forcera in i mål och en fördubblad ledning var ett faktum!

Efter ett par skadeuppehåll och en VAR-granskning lade Kavanagh till sju minuter till den första halvleken. Liverpool fortsatte att skapa halvchanser men hittade inte hela vägen fram för att kunna utöka ledningen ytterligare innan det signalerades för pausvila.

Den andra halvleken hann knappt börja innan Mac Allister på nytt hade satt bollen i nät, men målet godkändes inte då bollen bedömdes ha passerat kortlinjen innan Luis Diaz nådde fram till den.

Liverpool fortsatte i offensiv anda och var en ribbträff och några centimeter från ett tredje mål i den 50:e minuten. Cody Gakpo snodde åt sig bollen från målvakten i utkanten av straffområdet och slog in den mot mål där Diaz var först på den. Colombianens avslut med ett öppet mål framför sig tog dock i ribban och studsade ned precis på mållinjen – på tränarbänken kunde inte Klopp göra annat än att dra ned kepsen för ansiktet och skratta åt de små marginalerna som gick emot The Reds.

Hemmalaget dominerade fullständigt i Klopps avskedsföreställning och kunde mycket väl gjort fler än två mål innan timmen var passerad, men när den tidpunkten var nådd lyste fortfarande 2-0 från Anfields resultattavlor.

Allt handlade om Liverpool när Wolverhampton plötsligt kom loss i en kontring som skulle resultera i en jättechans för gästerna. Rayan Ait-Nouri vände bort Alexander-Arnold innan han släppte bollen vidare till Matheus Cunha som hade ett öppet mål framför sig, men en svag första touch gjorde att avslutet inte blev tillräckligt bra och Alissons nolla förblev intakt.

Strax därefter, i den 70:e minuten, gjorde Klopp ett trippelbyte: Ryan Gravenberch, Conor Bradley och Darwin Nunez ersatte Mac Allister, Alexander-Arnold och Diaz.

Det märktes tydligt att inget av enormt värde stod på spel vad gäller tabellplaceringarna då sluttampen av matchen var väldigt avslagen. Det märktes även på stämningen på Anfield när supportrarna förberedde sig för ett känslosamt farväl av Klopp.

Med tio minuter kvar att spela gjorde Klopp sina två sista byten som manager för Liverpool: Dominik Szoboszlai och Curtis Jones ersatte Gakpo och Elliott.

Under slutskedet av matchen fanns endast ett fokus: att rikta uppskattning för Jürgen Norbert Klopp. "I'm so glad that Jürgen is a Red" sjöngs om och om igen från läktarna när supportrarna tackade för de nio underbara åren som varit. Att det blev en seger för The Reds lade dessutom en perfekt grund för en fin avtackningsceremoni som följde slutsignalen.