Klart: Slot bekräftas som Klopps ersättare

Bild till nyheten Klart: Slot bekräftas som Klopps ersättare
Efter det känslosamma farvälet av Jürgen Klopp kommer nu bekräftelsen om att Arne Slot ansluter till Liverpool i sommar.

Det har sedan några veckor tillbaka varit i princip klart att Arne Slot lämnar Feyenoord för att ta ta över jobbet som tränare i Liverpool. Slot själv hintade om det länge innan han inför sin sista match i den nederländska klubben faktiskt sa rakt ut att så kommer att bli fallet. Det kunde inte heller bli tydligare när Jürgen Klopp under söndagen visade sitt stöd för sin efterträdare genom att starta en Slot-ramsa på Anfield.

Med farvälet till Klopp avklarat har nu Liverpool kommit med en officiell bekräftelse. De meddelar att Slot har tilldelats rollen som ny huvudtränare med start 1 juni. Han blir klubbens 21:a permanenta tränare i ordningen.

Värt att notera är att klubben presenterar Slot som huvudtränare och inte manager, något det spekulerats om i engelsk press under de senaste veckorna. Det innebär att han kommer att ha fullt ansvar för det som sker ute på planen medan FSG:s "CEO of Football" och sportdirektören Richard Hughes är de två som styr på transferfronten.

Enligt Paul Joyce (The Times) har Slot skrivit på ett treårskontrakt med The Reds. Några fler namn i den nya tränarstaben är ännu inte bekräftade, men enligt uppgift ska Slot ta med sig Sipke Hulshoff som assisterande, Ruben Peeters som "head of performance" och Etienne Reijnen som teknisk rådgivare. Summan för att få loss Slot tillsammans med nämnda trio rapporteras vara cirka €11M.

Den 45-årige nederländaren identifierades under en gedigen datadriven process där Edwards, Hughes och William Spearman (director of research) fastnade för hans fina arbete i Feyenoord som tränare, men också den personlighet som sett honom bli väldigt uppskattad av tidigare spelare och supportrar.

Vem är Arne Slot?

Slot anländer till Merseyside som Klopps ersättare efter tre framgångsrika säsonger i Feyenoord. Höjdpunkten nåddes 2023 när han ledde laget till en första ligatitel på sex år.

Innan tiden i Feyenoord imponerade Slot i AZ Alkmaar där han var i färd med att leda laget till ligatiteln, innan coronapandemin satte stopp för fortsatt spel. 

I Feyenoord har han byggt upp en defensiv som är den nederländska ligans bästa med 26 insläppta mål på 34 matcher. När det gäller antalet gjorda mål är de näst bäst efter ligavinnarna PSV Eindhoven. De slutade tvåa i ligan men tog hem den inhemska cuptiteln.

Så här långt i karriären har 45-åringen föredragit att spela med en 4-2-3-1 formation med fokus på energiskt spel. Han har tidigare visat prov på en god förmåga att utveckla sina lag trots en inte allt för stor budget och sägs vara mer än öppen för att låta unga akademispelare få chansen.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer