Newcastle fruktar att Gordon "bestämt sig mentalt" för Liverpool

Bild till nyheten Newcastle fruktar att Gordon "bestämt sig mentalt" för Liverpool
Ska man tro de senaste dygnens tidningsspekulationer har Anthony Gordons eventuella flytt till Liverpool potential att bli sommarens stora transferföljetong. Häng med här, för detta är rena snurren!

I lördags rapporterade vi att Liverpool ska ha avvisat en förfrågan från Newcastle om att köpa loss vänsteryttern Anthony Gordon. Orsaken var att "Magpies" var i desperat behov av att sälja iväg spelare för att klara PSR-reglerna trots att Gordon är en av stjärnorna i Eddie Howes lag.

Ett förslag var att lägga pengar plus Jarell Quansah i dealen, vilket Liverpool helt och hållet förkastade.

Nu framkommer nya uppgifter från Newcastle-håll att det faktiskt var Liverpool som först hörde sig för om 23-årige Gordon och att man istället skulle ha erbjudit Joe Gomez (!) i affären. 

Griller i huvudet

Det bekräftas även av Daily Telegraphs reporter Luke Edwards, även om alla vi andra kan tycka att det verkar osannolikt att släppa rutinerade Gomez, som haft sin bästa säsong i Liverpooltröjan.

Under helgen lyckades Newcastle dessutom slutföra två spelarförsäljningar som inbringat i sanslösa £68M; Elliot Anderson till Nottingham och Yankuba Minteh till Brighton. Därmed ser man ut att kunna undvika PSR-sanktioner. 

Men historien om Anthony Gordon ska inte vara över här.  

Anthony Gordon of England during the UEFA EURO 2024 round of 16 match between England and Slovakia at Arena AufSchalke on June 30, 2024 in...

* Gordon är med i den engelska landslagstruppen som jagar guld i Tyskland.

Källor i Newcastle hävdar på måndagen att Liverpools uppvaktning ska ha satt griller i huvudet på den unge scousern, som mer än gärna flyttar hem till sin drömklubb trots att Liverpool släppte honom som 11-åring till Everton.

Edwards, i likhet med The Athletics Chris Waugh, menar att Gordon fortfarande hoppas att affären med Liverpool blir verklighet.

Förvägras drömflytt 

"Gordon har varit extremt angelägen om att flytta. Vid ett skede trodde han att skulle skriva på för Liverpool men efter samtal mellan klubbarna kom aldrig något bud", skriver Edwards och tillägger:

"Newcastle är nu oroliga för hans sinnestillstånd då han återvänder till klubben, eftersom han förvägrats drömflytten till klubben han spelade i som pojke."

Samtidigt hävdar Mirror att Liverpool kan komma att använda Caoimhin Kelleher som ett lockbete i en affär med Newcastle, men "Skatorna" har å andra sidan redan gjort klart med Nottinghams målvakt Odysseas Vlachodimos och 37-årige veteranen John Ruddy från Birmingham. 

Caoimhin Kelleher of Liverpool arriving before the Premier League match between Newcastle United and Liverpool FC at St. James Park on February 18,...

* Kelleher vandrar in på St. James Park i augusti ifjol.

Det som definitivt talar mot en deal med Newcastle är att Liverpool redan är välbeställda med spelare på vänsterkanten; Luis Diaz, Cody Gakpo, Diogo Jota och Darwin Nunez kan alla fylla den positionen. 

Men saker och ting kan förstås förändras raskt om det visar sig att Barcelonas intresse för Luis Diaz verkligen är äkta. Colombianen, som just nu spelar Copa America i USA, värderas till runt £70-75M. 

Anthony Gordon själv befinner sig med den engelska landslagstruppen på EM i Tyskland och funderar nog på hur tusan denna soppa ska sluta... 

Luis Diaz of Colombia celebrates after scoring the team's first goal via penalty with teammate Johan Mojica during the CONMEBOL Copa America 2024...

* Vad ska hända med Diaz när Copa America är över den 15 juli? Blir han kvar eller är Liverpool beredda att sälja till Barcelona eller PSG om budet är det rätta?

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer