Ludvig Åberg om sin kärlek till Liverpool

Bild till nyheten Ludvig Åberg om sin kärlek till Liverpool
Den svenske stjärnan är idag ett av golfvärldens hetaste namn. Det var dock ingen självklarhet att det skulle bli en karriär inom just golf. – Jag ville bli som Steven Gerrard, säger han i samband med sitt deltagande i Scottish Open.

På kort tid har Ludvig Åberg gjort sig hemmastadd på de största av golfscener. Förra sommaren gjorde han professionell debut i Canadian Open på PGA-touren och i våras var han snubblande nära att ta hem segern i sin majordebut, men fick nöja sig med en andraplats.

Vid sidan av golfen har 24-åringen från Eslöv ett brinnande fotbollsintresse – med Liverpool FC som självklar favoritklubb.

Han tävlar just nu I Scottish Open och i en intervju passar han på att uttrycka sin kärlek för klubblegendaren Steven Gerrard. Det är när journalisten nämner hur Åbergs pappa lockade honom kvar på golfbanan med glass som stjärnskottet passar på att prata lite fotboll och Liverpool.

– Det är sant. Jag gillade fotboll väldigt mycket och jag är ett stort Liverpoolfan, det har jag alltid varit. När jag var liten ville jag bli som Steven Gerrard, säger han.

– Så han behövde muta mig för att jag skulle stanna lite längre på golfbanan. Jag är glad att han gjorde det! 

Åberg tar även chansen att berätta att han så sent som i december var på plats för Anfield för att se The Reds ta sig an Manchester United.

– Jag var på en match i december, Liverpool mot Manchester United. Det var en cool upplevelse och jag vill helt klart åka tillbaka snart igen.

I början av året kom kärleken för Liverpool på tal i en intervju med SVT, som du kan se i videoform här.

– Jag kollar alla deras matcher och är ett stort fotbollsfan. Vi sa det att det är lite synd, för varje hemmamatch som spelats i år så har de gjort tre eller fyra mål. Sedan när vi kommer dit så blir det 0-0.

– Lite typiskt men det var såklart en fantastisk upplevelse med bra tryck på läktaren. Det var väldigt kul att få vara på plats.

Det blev ett stjärnfyllt besök på Anfield för Åberg som berättar att han själv åtminstone fick chansen att se ett gäng legendarer – medan pappan kom ännu närmare.

– Ja, han stod och kissade bredvid Ian Rush, säger han med ett skratt.

– Vi kom in i någon box där de satt och käkade middag. Jag träffade aldrig dem, men jag såg dem i alla fall. Jag blev lite starstruck, det blev jag faktiskt.

För den som vill följa Liverpoolsupporterns framfart i Scottish Open sänds tävlingen, som pågår till och med 14 juli, i Viaplays kanaler.

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer