EM: Inget guldfirande för Trent och Gomez

Bild till nyheten EM: Inget guldfirande för Trent och Gomez
Fotbollen kom inte hem den här gången heller. Från bänken fick Trent Alexander-Arnold och Joe Gomez se sina lagkamrater förlora EM-finalen till följd av ett sent mål av Spaniens Mikel Oyarzabal.

EM-finalen mellan England och Spanien blev som väntat en dramatisk historia. För Liverpools Trent Alexander-Arnold och Joe Gomez blev det en match som de fick följa från den engelska bänken.

Den första halvleken var en tillknäppt sådan som slutade mållöst. Det skulle dock bli betydligt mer händelserikt efter pausvilan.

I den 47:e minuten gjorde Nico Williams 1-0, assisterad av Lamine Yamal.

I jakten på en kvittering valde Gareth Southgate att byta ut Harry Kane mot Ollie Watkins och något senare fick Kobbie Maino lämna plats för Cole Palmer.

Bytena skulle ge effekt då det var just Palmer som sköt in 1-1 i den 73:e minuten.

Stärkta av kvitteringen tryckte engelsmännen på för ett ledningsmål, men spanjorerna lyckades få ned tempot igen och det skulle visa sig att det var de rödklädda som skulle få utbrista i ett enormt, och sent, segerfirande.

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid gjorde inhoppande Mikel Oyarzabal 2-1, vackert framspelad av Marc Cucurella.

England var några centimeter från att ta matchen till förlängning när en nick räddades av Dani Olmo på mållinjen – närmare än så kom dem dock aldrig och därmed var det Luis de la Fuentes Spanien som fick ta emot den åtråvärda EM-bucklan.