Copa América: "Macca" mästare

Bild till nyheten Copa América: "Macca" mästare
Efter nya skandalscener till följd av undermåligt arrangemang kunde till slut finalen mellan Argentina och Colombia dra igång. När den långa kvällen var över fick Alexis Mac Allister guldfira.

Som ett resultatet av tumultet som följde semifinalen mellan Uruguay och Colombia var säkerhetspådraget extra stort när Copa América-finalen på Hard Rock Stadium i Miami.

Detta till trots uppstod stora problem innan avspark då, enligt rapporter från argentinsk press, supportrar försökte ta sig in på arenan utan biljett. Enorma köer bildades och utgångar blockerades. Några av spelarna, däribland Alexis Mac Allister, ska ha lämnat omklädningsrummet för att hjälpa familjemedlemmar att ta sig in på ett säkert sätt.

Kaoset gjorde att matchen blev uppskjuten vid upprepade tillfällen. När det meddelades att avsparken skulle genomföras hävdar journalisten Ana Helena Goebel att supportrar med och utan biljetter befann sig på överfyllda läktare.

Till slut sparkades matchen igång och på planen fanns de båda Liverpoolspelarna Mac Allister och Luis Diaz. Det blev den förstnämnde som skulle få avsluta kvällen med ett firande.

0-0 stod sig i 90 minuter och en förlängning krävdes för att få till ett avgörande. Väl där klev argentinske Lautaro Martinez fram och blev matchhjälte.

Argentina försvarade därmed sin Copa América-titel från 2021 och säkrade landets 16:e titel totalt.

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer