Dani Olmo fortsatt tillgänglig för £50M

Bild till nyheten Dani Olmo fortsatt tillgänglig för £50M
En uppdatering gällande Dani Olmo, Marc Guehi och Anthony Gordon är det senaste i ryktesväg.

Dani Olmo

Liverpool har kopplats samman med en övergång för RB Leipzigs stjärna Dani Olmo under flera månader. Även Manchester City och Arsenal ska vara intresserade av den spanska landslagsspelarens tjänster.

Det rapporteras att Olmo har en utköpsklausul på £50M i sitt kontrakt, men denna kommer att löpa ut inom de närmaste veckorna. Att Spanien nådde finalen i EM innebar att tidsfristen för klausulen förlängdes, men inte med många dagar. 

Enligt diverse källor ska det handla om en förlängning från 15 juli till den 20 juli.

Spelaren själv har uttalat sig om sin framtid.

– Personerna som jobbar med det (transfermarknaden) vet redan vad de ska göra. Jag vet inte om jag kommer att stanna i Tyskland. Vi får se. Jag vill vara någonstans där jag är uppskattad och vad jag vill göra är att vinna. Det finns flera alternativ. Vi får se vad som händer, säger han enligt sajten Goal.com

– Sanningen är att jag vet lite. Det jag vill ha är ett ambitiöst projekt och jag vill vinna titlar, avslutade Olmo.

Det återstår att se om Liverpool faktiskt har ett intresse av att värva Olmo. Om svaret är ja, skulle det vara klokt att nå en överenskommelse inom de närmaste dagarna, innan klausulen löper ut.

Källa: Liverpool Echo & BILD
Ryktets trovärdighet 0-5: 4

Marc Guehi

Crystal Palaces försvarare Marc Guehi är en annan spelare som har kopplats samman med Liverpool i sommar. Rapporterna har intensifierats de senaste dagarna efter Englands nederlag mot Spanien i finalen i EM.

Det har föreslagits att Palace skulle kräva £65M för att övertygas om att låta Guehi lämna klubben i sommar. Den summan kan numera ha ökat efter att mittbacken var en av de främsta spelarna i Englands väg till finalen i europamästerskapet.

Liverpool ska vara ute efter en ny mittback i sommar efter att Joel Matip lämnat som gratis. Om en affär ska bli av gäller det att övertala Crystal Palace mer än de andra intresserade klubbarna som rapporteras vara Tottenham, Chelsea och Manchester United.

Källa: Liverpool Echo
Ryktets trovärdighet 0-5: 5

Anthony Gordon

En spelare som redan i juni ska ha erbjudits till försäljning av Newcastle till Liverpool är Anthony Gordon. Newcastle ska ha önskat sig Jarell Quansah i motsatt riktning, vilket medförde att Liverpool genast tappade suget och ska ha lämnat förhandlingarna. Intresset för Gordon, var barndomsdröm är att spelare för Liverpool, ska dock kvarstå.

Newcastlespelaren var en del av den engelska truppen som nådde finalen, även om han bara spelade fyra minuter under hela turneringen.

Nu när Gordon är på semester och inte längre på landslagsuppdrag, kan Liverpool finna det lättare att inleda förhandlingar om en affär. Huruvida det finns ett genuint intresse för att värva Gordon är fortfarande oklart. Newcastle ska däremot inte vara i lika desperat behov av en försäljning för att möta Premier Leagues krav på 'profit and sustainability rules'.

Källa: Mirror och Liverpool Echo
Ryktets trovärdighet 0-5: 4

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer