📹 Slot inför Real Betis

Bild till nyheten 📹 Slot inför Real Betis
Arne Slot har mött pressen inför den första träningsmatchen på försäsongsturnén i USA. Detta hade han att säga.

Efter två dagars träning i Pittsburgh har Arne Slot hållit en presskonferens för att snacka upp lördagens träningsmatch mot Real Betis. 

Detta hade nederländaren att säga. 

Om starten på försäsongen:

– Det var väldigt bra på AXA eftersom att det är så fina faciliteter. Jag kan säga detsamma om faciliteterna här – temperaturen är dock lite annorlunda! Igår började det att regna under eftermiddagen så då kände man igen sig.

– Det känns bra att få jobba med laget.

Om Mo Salah: 

– Det är viktigt för alla spelare att få en fullständig försäsong. Tyvärr är det nästan omöjligt för de flesta spelarna i de här tiderna där vi spelar så många turneringar. I en perfekt värld hade alla spelare önskat att ha en ordentlig försäsong. 

– Lyckligtvis har Mo den möjligheten. Tyvärr är det många andra som inte har det. Det är som det är i dessa tider.

Om transferfönstret:

– Jag tror jag har sagt tidigare att det första målet är att jobba med de spelare vi har. Självklart är det synd att inte alla är här redan. Det positiva med det är att, ni vet det mer än jag, en viktig aspekt i den här klubben är att unga spelare får chansen. Vi får chansen att se dem under de här veckorna. 

– Standarden är väldigt hög när det gäller att värva nya spelare eftersom att vi har en så bra trupp. Självklart försöker jag och Richard (Hughes) och andra personer förbättra truppen där det är möjligt, men det är inte särskilt enkelt eftersom vi har så många duktiga spelare.

Om Alexander-Arnolds kontraktsläge: 

– Mitt svar är nog ganska tråkigt, det är samma svar som ni hört under de senaste åren: kontraktslägen är ingenting som diskuteras i sådana här sammanhang. Ni kan fortsätta att försöka!

Om hur spelarna har anpassat sig sedan tränarbytet:

– Som du sa så kommer många saker att förbli desamma när det gäller spelsättet, men självklart kommer det att ske några små justeringar. Alla tränare har sina egna idéer. 

– När spelarna har varit lediga ett tag måste de också vänja sig vid spel med boll igen, så om man tar det med i beräkningen så har vi tagit några steg framåt från där vi började. Men det kanske inte har så mycket med nya idéer att göra utan först och främst att spelarna vänjer sig vid spel med bollen igen.

– Jag är nöjd med energin i laget. Det är normalt under en försäsong, från lag världen över hör man hur spelarna jobbar väldigt hårt. Det gäller även oss. Jag är nöjd än så länge. Jag ser fram emot matchen för att se vad vi kan leverera.

Om någon spelare överraskat:

– Jag skulle inte säga att någon av de etablerade spelarna har överraskat. När man kommer till en av världens bästa klubbar med några av världens bästa spelare så blir man inte förvånad över kvaliteten.

– Men som sagt så har många unga spelare varit med och de finns några stycken som har överraskat på ett positivt sätt. Om din nästa fråga är vilka det är så kommer du inte att få något svar!

Om vilka spelare som kommer ansluta under turnén:

– Diogo kommer hit idag, så han kommer att ha sin testdag imorgon och därefter kommer han att börja träna med oss. Ibou och Ryan kommer ansluta senare under resan. Då tror jag inte att jag glömmer någon, de andra kommer börja när vi är tillbaka i Liverpool.

Om varför Liverpool inte värvat ännu:

– Jag vill bedöma truppen, det är en av anledningarna. Det är svårt med tanke på att så många fortfarande inte är här. Den andra anledningen är hur svårt det är att hitta spelare som håller samma standard eller är ännu bättre när man tar över ett lag som är väldigt bra. De spelarna måste vara tillgängliga också. Richard jobbar hårt och han håller mig uppdaterad. 

– Om det finns någonting att meddela så kommer ni att få höra det. Som sagt så har vi redan ett väldigt bra lag. Jag är väldigt nöjd, samtidigt vore det nog en överraskning för oss alla om vi inte värvar en enda spelare. Det kommer nog hända, men just nu väntar vi på att spelarna ska komma tillbaka och på rätt spelare att värva.

Om Andy Robertson:

– Han är inte helt skadefri. Vi förväntar oss att han är det strax efter turnéns slut. Han bar med sig en lättare skada in till EM och det måste han återhämta sig från. 

Om den nuvarande truppen är bra nog för att nå de mål klubben har:

– Svaret ligger i förra säsongen. Med fem eller sex matcher kvar att spela konkurrerade dem med Arsenal och City. Där har du ditt svar. De är bra nog. 

Om vad Heitinga och Briggs kan bidra med:

– Premier League-erfarenhet. Båda har jobbat i ligan, John mer nyligen än Aaron. De har sina specifika roller i staben, jag tror att jag sagt tidigare att Aaron är den som kommer vara en länk mellan akademin och A-laget. John har spelat många matcher i Premier League och förra säsongen var han assisterande tränare, så han bidrar med erfarenhet både som spelare och tränare. 

Om han varit i kontakt med spelarna som är på semester:

– Jag ringde dem efter att de åkte ur sina respektive turneringar. Vi pratade om turneringen och förra säsongen och vad vi förväntar oss av dem under den kommande säsongen. Några av dem pratade jag med nyligen medan andra bara får njuta av ledigheten.

Om utmaningen att ersätta Jürgen Klopp:

– Om man kommer till en av de största klubbarna i världen så kommer det alltid finnas en press på en. Jag har redan förklarat att man kan se det på två sätt: antingen är man rädd för hans eftermäle eller så ser man det så att han lämnade efter sig ett lag som kan vinna titlar. Jag har vunnit några titlar i Feyenoord och jag hoppas att jag kan göra samma sak här, det är vårt mål.

Om förberedelserna inför Real Betis:

– Det handlar mest om att förbereda vårt lag. En del av förberedelserna är såklart att förbereda dem på vad de kan förvänta sig i nästa match. Vilken press motståndarna förväntas sätta, hur vi ska spela ut från backlinjen, hur de vill spela uppbyggnadsspel och hur vi måste pressa dem. 

– Fram till nu har vi mest fokuserat på vårt eget spel. Imorgon kommer vi att ha ett möte där jag ska berätta vad de kan förvänta sig. 

Om USA-turnén är en bra start på försäsongen:

– Man vill möta ett tufft motstånd. I en perfekt värld vill man ha hela truppen med sig, men det har ingenting att göra med om vi hade varit här eller i Liverpool. Om man reser hit så finns många starka lag att möta, något som kan visa vilka svagheter man har i laget och om man är redo att inleda ligaspelet om några veckor. Det är en av fördelarna med att resa hit, att vi möter tre bra lag. 

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer