📹 – Har aldrig känts bättre

Bild till nyheten 📹 – Har aldrig känts bättre
Efter att ha jobbat tillsammans med Arne Slot under inledning av försäsongen har Curtis Jones en fantastisk känsla i kroppen.

Inför träningsmatchen mot Real Betis mötte Curtis Jones pressen och besvarade journalisternas frågor. Detta hade han att säga.

Om att vara igång med försäsongen:

– Det känns bra att vara tillbaka. Det har skett en förändring så jag är taggad, precis som de andra grabbarna. Vi alla har ett leende på läpparna och njuter av solen.

Om att arbeta med Slot:

– Han är fantastisk. Jag har sagt det flera gånger, det har nog aldrig känts bättre när det gäller en spelstil som passar mig och de grabbar vi har i laget, det är en tydlig plan. 

– Han är fullt involverad i träningarna, han coachar oss mycket, han är noggrann med detaljerna. Han har ett sätt att spela och han vet att det kommer att ta ett tag att implementera eftersom det är en stor förändring. Han och staben tar det lugnt och vet att kvaliteten finns där. Vi väntar fortfarande på att ett gäng spelare ska komma tillbaka, då kommer nivån höjas ytterligare.

Om det känns bra att redan ha hittat rätt tillsammans med Slot:

– Ja. Jag har aldrig varit lyckligare. Det har alltid varit tufft. Jag kom in i laget som ung grabb, jag har alltid haft en viss spelstil och i det laget jag kom in i så behövde jag anpassa mig. Men det var en del av planen. Det var ingenting jag inte kunde göra, men nu känner jag mig mer som mig själv. Jag kan ha bollen mer, jag kan göra mer, så jag är taggad.

Om hur denna försäsong är jämfört med tidigare år:

– Det är sig ganska likt. Målen är där. Det är intensivt. Han har kommit in med en ny spelstil så vi är där ute och jobbar för att lära oss. Jag skulle inte säga att det är tuffare, det är bara en stor förändring. 

Om hur Slot agerar utanför planen:

– Han är en bra man, han har alltid ett leende på läpparna. Man kan prata med honom vilken stund som helst. Man kan alltid be om att få prata med honom och han har dessutom infört en grej där han har en kille som visar oss klipp från träningarna, det vi gjort bra och det vi måste förbättra, det känner jag är till stor hjälp.

Om att vara en del av landslagstruppen efter säsongen:

– Det var bra. Jag tränade bara, men jag var tillsammans med de spelare jag behövde lämna och de spelare som jag vet att jag inte är långt borta ifrån. Jag lämnade med ett leende och en känsla av att jag är redo. Jag kan vara där. 

– Det tar tid och jag vet vad jag måste göra. Jag måste vara en del av laget vecka in och vecka ut, jag måste förbättra många delar. Jag måste göra fler mål, jag måste göra fler assist och jag måste bara hitta en kontinuerlig plats i laget. Jag måste hjälpa vårt lag så mycket som möjligt.

Om det är en fördel att vara med från försäsongens start:

– Det är någonting jag tänkt på. Vi fick höra att vi skulle få sex veckors ledigt men jag tränade under tio dagar. Jag kom tillbaka efter fyra veckor och jag förväntade mig inte att ha ledigt i ytterligare två veckor. Jag ville komma tillbaka eftersom jag visste att många skulle vara borta och jag kände att jag ville ta in så mycket som möjligt av Slot från första dagen. 

– Jag har en chans att starta första matchen och jag vet vad jag måste göra, det är vad jag siktar på.

Om han kan agera ledare i gruppen:

– Ja. Jag har varit med i laget länge nu. Jag ser mig inte som en ungdom längre. Jag har erfarenhet, jag har spelat över 100 matcher för klubben. Jag har spelat i Champions League, Premier League och i cuperna. Många spelare har kommit in och många har lämnat. Jag är nog en av de som varit i laget längst, tillsammans med Trent, Virg och Ali. 

– Jag kom in i laget när jag var 17 eller 18, så jag har varit med länge nu. Jag skulle inte säga att jag är den mest erfarna vad gäller antalet matcher, men när det gäller att veta vad klubben vill, vad supportrarna vill se och vad laget vill så, ja.

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer