Fem år som röd – nu vill Elliott ta större ansvar

Bild till nyheten Fem år som röd – nu vill Elliott ta större ansvar
Harvey Elliott reflekterar över sina fem år i Liverpooltröjan och blickar framåt mot det som väntar framöver.

På söndag har det gått fem år sedan Harvey Elliott lämnade Fulham för spel i Liverpool. Över hundra matcher och fem titlar senare förbereder sig 21-åringen nu för sin sjätte säsong med målet att fortsätta sin imponerande utveckling.

– Wow, det har gått fort! Det har varit fem otroliga år och förhoppningsvis väntar många fler, säger Elliott till Liverpoolfc.com.

– Jag måste bara fortsätta att jobba hårt för att få spela för det här laget och emblemet. Jag har älskat varje minut.

– Jag känner att jag nu är i en ålder där jag måste ta större ansvar. Det är upp till mig nu att gå ut och göra det. Det är en viktig säsong för mig. Jag måste fortsätta jobba hårt, ta ansvar och se till att det är grunden för allt jag gör.

Sin unga ålder till trots känner Elliott att han tack vare sin erfarenhet kan sträcka ut en hjälpande hand till de många akademispelare som hittills varit en del av försäsongsträningen.

– På söndag har jag varit här i fem år och under de fem åren så har jag alltid haft spelare runtikring mig som tagit hand om mig, som tagit mig under sina vingar och gett mig vägledning.

– Några av spelarna är väldigt unga – jag var lite rädd för att prata med folk och bara ställa frågor – men jag känner att jag kan finnas där för dem, om jag kan hjälpa dem lite grann eller bara se till att de vet att jag finns där om de behöver någonting. 

– Jag skulle inte säga att det är mitt jobb men jag gör det eftersom det hjälpte mig väldigt mycket att nå dit jag är idag. Alla som är här är otroliga spelare och vi vill att de ska nå så långt som möjligt i karriären. Som sagt, om jag kan hjälpa dem så vill jag göra det.

Inför Elliotts sjätte säsong har det skett en stor förändring i klubben. Jürgen Klopp har ersatts av Arne Slot som är i färd med att implementera sina idéer i truppen.

– Man måste nästan glömma det man lärt sig under de senaste åren och lära sig nya saker, säger Elliott.

– Men sådan är fotbollen. Man lär sig hela tiden, man anpassar sig för att bli en bättre spelare och person. 

– Nu måste vi bara fortsätta jobba, lyssna på tränaren och staben och se till att vi agerar på rätt sätt i matcher och på träningar. Jag är säker på att det kommer att gå bra för oss.

– Det är mycket som är annorlunda med tanke på den nya tränarstaben, ett nytt spelsätt. Vi alla försöker anpassa oss till det. Men vi har haft några veckor nu, vi spelade en match i Liverpool och jag känner att grabbarna hanterar det väldigt bra.

– Vårt spelsätt, det är väldigt härligt att spela så. Det är en fantastisk möjlighet att lära sig nya saker. 

🚩

Säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer