Liverpool – Real Betis 1-0: "Szobo" säkrade Slots första seger

Bild till nyheten Liverpool – Real Betis 1-0: "Szobo" säkrade Slots första seger
Liverpool inledde försäsongsturnén i USA med en seger mot Real Betis efter en dominant insats där många akademispelare fick chansen att visa upp sig. Segerskytt blev Dominik Szoboszlai efter fint kombinationsspel med Mohamed Salah.

SUMMERING:

Med tanke på bristen på naturliga nummer 9:or i truppen som rest till USA var det särskilt intressant att se hur Arne Slot valt att formera sitt anfall på Acrisure Stadium.

Under inledningen av matchen tog sig Harvey Elliott an rollen som en sorts falsk nia medan Dominik Szoboszlai var väldigt offensiv och i stunder lika högt upp som engelsmannen. Mohamed Salah och Fabio Carvalho utgick från varsin kant medan Wataru Endo och Curtis Jones bildade en mer defensiv mittfältsduo.

Det var tydligt att det var tal om en träningsmatch när de båda lagen kände på varandra inledningsvis. Liverpool ägde en hel del boll men slarvade vid vissa tillfällen i uppbyggnadsspelet vilket gav Real Betis chansen att agera i offensiven.

Den första halvtimmen var relativt händelsefattig, åtminstone vad gäller målchanser. Liverpool testade från distans ett par gånger och kombinerade sig igenom med snabbt passningspel men när de väl nådde fram till straffområdet saknades antingen alternativ eller kvalitet i passningarna.

I den 30:e minuten såg Curtis Jones ut att ha dragit på sig en skadekänning. Det resulterade i ett byte där han lämnade plats för Trey Nyoni.

I den 34:e minuten blixtrade Liverpool till och gjorde matchens första mål. Szoboszlai vände upp på mitten, spelade ut till Salah och fortsatte sin löpning in i straffområdet där han återfick bollen och kunde dra till med ett välplacerat avslut vid den bortre stolpen. 1-0!

Liverpool hade full kontroll på matchen efter ledningsmålet och såg till att Real Betis inte skapade någonting överhuvudtaget. Sett över hela halvleken var det en klart välförtjänt ledning som de tog med sig in till pausvilan. En spelare som förtjänar beröm är unge Trey Nyoni som såg väldigt trygg ut i sin mittfältsroll och var involverad i uppbyggnaden till de rödas mål.

Till den andra halvleken gjorde Slot två byten: Vitezslav Jaros ersatte Caoimhin Kelleher medan Tyler Morton kom in i stället för Endo.

Liverpool skapade halvlekens första chans från öppet spel när Szoboszlai krånglade sig fram och spelade vidare till Nyoni som i sin tur hittade ut till Carvalho som tog ett steg inåt i planen och avlossade ett skott som dock blev alldeles för tamt för att hota Real Betis-keepern Francisco Vieites.

Om någon hade glömt att det var en försäsongsmatch som spelades blev man påmind efter en dryg timmes spel då Slot valde att göra hela åtta byten: Harvey Blair, Kaide Gordon, Owen Beck, Luke Chambers, Nat Phillips, Luke Stephenson, Stefan Bajcetic och Ben Doak ersatte Szoboszlai, Salah, Elliott, Tsimikas, Carvalho, Van den Berg, Quansah och Bradley.

Det var en särskilt speciell stund för 20-årige Stephenson som för första gången fick dra på sig den röda tröjan i A-lagssammanhang.

Trots alla byten fortsatte Liverpool att dominera matchen och med pigga ben skapade de omedelbart en farlighet genom Ben Doak.

Något oroande bilder visades sedan på Bradley som efter att ha lämnat planen tog plats på bänken med en stor ispåse på högerfoten.

I den 72:a minuten fick Nyoni lämna plats för Lewis Koumas.

Med drygt tio minuter kvar att spela kom Real Betis loss i ett för matchen sällsynt anfall när Rodri blev i stort sett frispelad ute till vänster, Liverpoolkeepern Jaros kunde dock göra sig tillräckligt stor för att avstyra farligheten och se till att The Reds behöll sin 1-0-ledning.

Det är så pass tidigt in på försäsongen att det är svårt att dra några betydande slutsatser efter vad som var träningsmatch nummer två för sommaren, men i det stora hela var Liverpool dominanta i bollinnehavet, höll en relativt bekväm nolla och kombinerade sig fram till ett vackert segermål samtidigt som en hel drös akademispelare fick chansen att imponera på Slot.

Slot och Co. fick i och med 1-0-segern en fin start på USA-turnén. Nu väntar något tuffare motstånd i form av Arsenal och Manchester United innan det bär av hem till Liverpool igen.